SLAVLJE

SA TADIĆEM I AJAKSOM NEMA ŠALE! Srbin sa "kopljanicima" gazi u Ligi šampiona, Džeko obradovao Zvezdinog dželata

Autor Nemanja Stanojčić

Ajaks savladao Bešiktaš u Turskoj, a Interova pobeda je posebno obradovala ekipu Šerifa.

Izvor: Anadolija/Samir Velija

Prve utakmice u pretposlednjem kolu Lige šampiona su završene i po jednu pobedu ostvarili su domaći i gostujući tim.

Ajaks i Dušan Tadić su pokazali da sa njima nema šale u elitnom takmičenju, dok je Edin Džeko konačno proigrao u Interu.

Holandski tim je u Turskoj savladao Bešiktaš posle velikog preokreta - 1:2 (1:0). Poveo je domaćin golom Gezala u 22. minutu sa penala. U pauzi između dva dela je Erik Ten Hag uveo svog najboljeg napadača Sebastijana Alea i to se isplatilo.

Tadić je sa kapitenskom trakom dirigovao igrom "kopljanika", a Ale je golovima u 54. i 69. minutu doneo veliki preokret i slavlje svom timu. Ujedno je Ajaks prvi u grupi C sa pet pobeda iz isto toliko utakmica, na taj način su ostavili Bešiktaš bez šansi da ostane u Evropi, pošto imaju nula poena.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Inter je uspeo da slomi otpor Šahtjora i da obraduje Šerif. Pobedili su Šahtjor - 2:0 (0:0). Junak utakmice bio je Edin Džeko koji je postigao dva gola. Prvi u 61. minutu, a drugi šest minuta kasnije.

Njihova pobeda je obradovala ekipu koja je eliminisala Crvenu zvezdu, pošto ovo znači da će sigurno ostati u Evropi, pošto su trenutno treći i ta pozicija ih vodi u Ligu Evrope.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt