Pobeda!

ZVEZDA JE POBEDILA - STANKOVIĆ NIŠTA VIŠE NE TRAŽI: Veliki trijumf pored svih kadrovskih problema!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli pobedom idu na prvo mesto u grupi Lige Evrope.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je dočekala proleće u Evropi!

Koreografija "Buđenje ranog proleća" je to najavila, pesma "Đurđevdan" na kraju susreta potvrdila, a golčina Mirka Ivanića obezbedila nokaut fazu. Ipak, tim Dejana Stankovića ima za šta da igra u poslednjem kolu. Pobeda garantuje prvo mesto u grupi i "preskakanje" prvog prolećnog kola.

Stanković je odmah na početku konferencije prokomentarisao reakciju nakon saznanja da je Mitjiland pobedio.

"Da sam znao da sam na teveu, ne bih tako reagovao", kroz osmeh je rekao trener crveno-belih.

Crvena zvezda je imala mnogo problema pred meč, ali je uspela da upiše veoma važnu pobedu!

"Ovo je jedna od boljih utakmica, uz mnogo kadrovskih problema. To nije izgovor, svi su prvotimci i pokazali da igraju. Katai sa temperaturom, Rodić je morao da ode kući, Sanogo je pristao da uđe... Isključenja, kazne... Preponosan sam na grupu koja je pokazala. Šta god da bude u Bragi, mi smo pobedili! Momci su pokazali odanost klubu. Za mene su oni pobednici šta god se desi. Ne pravim odstupnicu, ali sve kad se sabere i oduzme, mi smo pobednici", objasnio je Dejan Stanković.

Pogledajte detalje sa meča:

Trener Zvezde još ne misli o narednom evropskom rivalu.

"Imam do Brage još dosta, mnogo smo se potrošili. Ajde da vidimo da li će se neko vratiti. Ne bi bilo u redu da tražim od njih išta više. Gledaćemo da se oporavimo, da tamo budemo pravi i odigramo muški, kao što smo bili večeras"

Srpski tim se tražio tokom prvog dela meča i uspeo da pronađe dobitnu formulu.

"Probali smo sa jednom formacijom, prešli na drugu i postalo je bolje. Ulaskom Bena smo dobili na trčanju, ulaskom Krstičića na čvrstini. Ali i pored te defanzive, imali smo jedno dve dobre šanse

Pred poslednje kolo u grupnoj fazi, Dejan Stanković ne očekuje "uslugu" od bugarskog tima koju je najavio Stanislav Genčev.

"Nije Ludogorec moja briga. Niko ne može da me ubedi da nisu dobra ekipa. Rekao sam da u ovoj grupi može da se završi prvi i zadnji. Ne očekujem od njih ništa, očekujem da mi budemo pravi"

Strelac gola zaslužio je posebne pohvale nakon ovog meča.

"Ja bih pustio vas da hvalite Miću Ivanića. Uvek treba biti kao grupa. Grupa uvek izbaci pojedinca, to je Ivanić večeras. Momak je odigrao 27 utakmica, svaku počeo... Verovatno je neku izašao, ali se ne sećam. Zaslužio je da uživa", rekao je Stanković!

Gol Mirko Ivanić protiv Ludogoreca
Izvor: YouTube/Arena sport

Ali, pohvaljen je i Strahinja Eraković, koji je odigrao jednu od najboljih partija u seniorskom fudbalu!

"Despodov je njihov kapiten i najbolji igrač, ali je igrao protiv našeg najtalentovanijeg defanzivca. Dobili smo u Strahinji čvrstog i stamenog štopera za budućnost. Velike utakmice rađaju igrače, Eraković je bio fenomenalan. Možda je izgubio jedan ili dva duela, ostalo je sve dobio"

Crveno-beli su se prilagodili protivniku u uvodnim minutima susreta! Ključan za to bio je Slavoljub Srnić, koji je šetao između linija.

"Spremili smo dve varijante, zavisilo je i od njih. Znao je šta treba da radi. Srna nikada nije zakazao, on je garancija", objasnio je Stanković.

Dvojicu stranaca muče povrede, ali Stanković nije detaljisao o tome.

"Rišairo Živković ima povredu mišića. Sa Dionijem ne znam šta je konkretno, ali ajde da pričamo o Ludogorecu. Ne moramo izvlačiti iz toga naslove i podnaslove"

Podrška ni ovog puta nije izostala, a Stanković je bio oduševljen hukom sa tribina.

"Kažeš deca i misliš na sve najbolje. Bilo je milina igrati. Uspeli su da nadomeste odsustvo zbog kazne, da budu 12. igrač. Nadam se da ćemo proći pa da Marakana ponovo bude prava, sa hukom sa severa", zaključio je Stanković.