Tako stoje stvari!

EVO ŠTA JE ZVEZDI POTREBNO U POSLEDNJEM KOLU: Proleće sigurno - u igri PRVO i DRUGO mesto, ali i Konferencijska liga!

Autor Dušan Ninković

Postoji nekoliko kalkulacija, a crveno-beli imaju sasvim dobru poziciju pred poslednjih 180 minuta u grupi.

Izvor: MN Press/Sofascore.com/Printscreen

Crvena zvezda je protiv Ludogoreca upisala treću pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone, ali to joj za sada ne garantuje da će prezimiti u ovom takmičenju! Iako je trenutno lider grupe, Zvezda može da završi na prvom, drugom ili trećem mestu.

Mnogo toga zavisiće od meča u Portugalu, ali će Crvena zvezda sigurno pratiti i rezultat iz Bugarske. Dejan Stanković je najavio da ne očekuje pomoć Ludogoreca, a Stanislav Genčev da će njegov tim ići na pobedu protiv Mitjilanda!

Kalkulacijama pred poslednje kolo bavićemo se iz ugla rezultata Crvene zvezde na gostovanju u Portugalu.

POBEDA ZVEZDE - Ukoliko ekipa Dejana Stankovića upiše trijumf na gostovanju Bragi, neće je zanimati rezultat meča u Razgradu.

Šta god da na tom susretu uradi Mitjiland, danski predstavnik neće imati mogućnost da pretekne Zvezdu. Zato pobeda u Portugalu Crvenoj zvezdi garantuje prvo mesto u grupnoj fazi, preskakanje prve runde na proleće i dodatne bodove za koeficijent.

Bio bi to impresivan uspeh crveno-belih!

Pogledajte detalje sa meča protiv Ludogoreca:

NEREŠENO - Remi u Portugalu Crvenu zvezdu ostavlja iznad Brage, ali bi u slučaju podele bodova na tom susretu crveno-beli morali da čekaju dobar rezultat iz Razgrada.

Zbog poraza protiv Mitjilanda u Beogradu, Danci imaju prednost u međusobnom odnosu. To znači da bi remi u Portugalu i pobeda Mitjilanda lansirali Dance na prvo mesto tabele, Crvena zvezda bi bila druga, a Braga bi se preselila u Konferencijsku ligu.

Ovde treba dodati da je pobeda Danaca jedini ishod koji Crvenoj zvezdi ne odgovara na meču u Bugarskoj.

PORAZ  ZVEZDE - Ukoliko bi četa Dejana Stankovića izgubila na krajnjem zapadu Evrope, poslednja nada bio bi jak otpor bugarskog tima njihovom rivalu. Poraz crveno-belih oduzeo bi šansu srpskom šampionu da završi prvoplasirani, a da li je drugi ili treći zavisilo bi od Bugara.

Pobeda Ludogoreca ili remi na tom susretu doneli bi Zvezdi nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Parovi 6. kola:

Braga - Crvena zvezda
Ludogorec - Mitjiland