SENZACIJA

KEJN ZA 6 NEDELJA ZARADI NJIHOV GODIŠNJI BUDŽET: Totenhemu se smeje svet zbog BLAMAŽE u Sloveniji, Konte prozvao igrače!

Autor Nebojša Marković

Dugo nisu ovako nisko pali...

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Totenhema ponovo su šokirali svoje navijače, ali ovoga puta na način koji niko nije mogao ni da pretpostavi.

Engleski premijerligaš izgubio je u četvrtak u Konferencijskoj ligi 2:1 od Mure, šampiona Slovenije, a jedan podatak odlično pokazuje koliko je to bio neočekivan ishod.

Totenhem je sa 10 igrača izgubio od Mure, slovenačke ekipe koja je prošle sezone prvi put u istoriji stigla do titule nacionalnog prvaka. Logično, prvi put su stigli i do grupne faze nekog UEFA takmičenja, a sada je trenutno petoplasirani tim Slovenije bacio na noge ekipu Antonija Kontea.

Neko je na društvenim mrežama odmah stigao da izračuna i vrlo zanimljiv podatak - samo Hari Kejn za oko šest nedelja zaradi godišnji budžet Mure!

Kejn zarađuje oko 12.300.000 evra godišnje prema pojedinim izvorima, a za šest nedelja inkasira oko 1.400.000 evra. I tu je jasno u koliko finansijski podređenom položaju se nalazila slovenačka Mura pred ovaj susret.

Ni Antonio Konte nije baš mogao da veruje u ono što je njegov tim prikazao.

"Stvari nisu jednostavne, jer nivo Totenhema nije tako visok. Postoji velika razlika u odnosu na najbolje engleske timove. Toga treba da se plašimo. Ovde sam da radim i da popravim situaciju", rekao je Konte pomirljivim tonom nakon užasnog rezultata u Sloveniji.

Totenhem je ranije ove godine doživeo debakl i u Zagrebu, kada je Dinamo pobedom 3:0 izbacio iz ekipu Žozea Murinja iz Lige Evrope, a sada bi mogli da ispadnu i iz grupne faze Konferencijske lige...

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt