Fudbal

MILANOV KOŠMAR - KAPITEN POSTAO HEROJ, PA SE OBRUKAO! Ovako se NE osvaja titula, veliki kiks roso-nera!

Autor Mladen Šolak

Domaćin je na San Siru doživeo bolan poraz i pružio rivalu za titul veliku šansu da mu odmakne.

Izvor: Profimedia

Posle sjajnog starta sezone, Milan je upao u krizu. Nije pobedio u poslednje tri utakmice, zaključno sa nedeljnim porazom protiv Sasuola na domaćem terenu 1:3 (1:2).

Kapiten Milana Alesio Romanjoli doneo je milanskom velikanu vođstvo u 21. minutu udarcem glavom na centaršut Tea Ernandeza, ali onda su počeli veliki problemi i za njega i za ceo tim.

Napadač gostiju Đanluka Skamaka izjednačio je u 24. minutu golčinom - snažnim udarcem o prečku sa više od 20 metara, a onda je isti igrač pogodio i posle kornera, iskoristivši haos u petercu za 1:2 u 33. minutu. Kasnije je gol pripisan Simonu Kjaeru, defanzivcu domaćih, jer se lopta o njega odbila u mrežu.

Milan je bio uzdrman, a potpuno je nokautiran u 66. minutu, kada je Domeniko Berardi predriblao Romajolija tako da se kapiten Milana sapleo i pao pred njim, pa sa trave gledao kako lopta ide iza leđa golmana domaćih Manjana. Pogledajte taj trenutak, koji nije bio kraj Romanjolijevog košmara.

Izvor: YouTube/Serie A

U 77. minutu, u situaciji "jedan na jedan" na 18 metara od gola Milana, rezervista gostiju Gregoar Defrel predriblao je Romanjolija, a on ga je "svukao" na zemlju rvačkim potezom i zbog toga dobio opravdano crveni karton. Da zaokruži košmarno veče roso-nera, u kojem je Zlatan Ibrahimović bio starter i odigrao ceo meč.

Posle ovakvog ishoda, Napoli je dobio šansu da u nedelju uveče pobedom protiv Lacija odmakne Milanu tri boda na čelu tabele. Sa druge strane, Milan mora da nađe rešenje da opet pobeđuje u Seriji A i da ostane u aktivnoj trci za titulu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt