Fudbal

SNEG VEJE, A MAJSTORI FUDBALA SE KLIZAJU: Lopta se jedva videla u Mančesteru, a radile su i lopate (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Mnogima su nedostajale ovakve slike sa fudbalskih utakmica.

Izvor: Profimedia

Sjajne slike stižu ove nedelje iz Engleske, gde se opet igrao fudbal po snegu, dok je jedna utakmica Premijer lige otkazana zbog padavina.

Međutim, u Mančesteru se igralo. Na stadionu Itihad Siti je dočekao Vest Hem i vejalo je i tokom utakmice, pa je teren bio čišćen dok su igrači odmarali u poluvremenu.

Mnogi ljubitelji fudbala vole da vide slike poput današnjih iz Mančestera, na kojima se vidi kako šampion Engleske igra protiv izazivača iz Londona, a u centru pažnje je crvena lopta na beloj podlozi. Siti je pobedio 2:1, golovima Ilkaja Gundogana i Fernandinja, dok je jedini gol za najprijatnije iznenađenje sezone u Premijer ligi postigao Manuel Lancini, u "dubokoj" nadoknadi vremena.

Izvor: Profimedia

"Dobrodošli u Mančester, konačno. Mnogo nam je nedostajao sneg. Zato je Premijerliga najteže takmičenje, jer morate da igrate nekad sunčanim danima, a nekad na ovakve dane", rekao je Gvardiola 

Srećom po njegov tim, zaposleni na održavanju terena u poluvremenu su uradili sve što je bilo potrebno, pa je posle Gundoganovog gola u 33. minutu Siti kontrolisao rezultat i "overio" pobedu u 90, udarcem Fernandinja.

"Građani" su ovom pobedom izvršili pritisak na Čelsi, koji je kasnije u toku večeri odigrao nerešeno protiv Mančester junajteda. Pogledajte kako posle snežne nedelje izgleda tabela Premijer lige:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt