Neredi!

HAOS U GRČKOJ - PREKINUT VELIKI FUDBALSKI DERBI: PAOK gubio, navijači upali na teren! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatne scene na meču PAOK - Aris i to u samom finišu meča.

Izvor: YouTube/Printscreen/Nikos L. Nikaia

Grci spadaju u najvatrenije evropske navijače, a to je pokazao i novi derbi Soluna! U njemu je, pomalo neočekivano, Aris upisao pobedu na gostovanju na Tumbi - gde je minimalnim rezultatom savladao PAOK.

Derbi je rešen već u prvom delu meča golom Argentinca Danijela Manćinija, a incidenti o kojima priča cela Evropa dogodili su se na samom kraju.

U 92. minutu, nezadovoljni situacijom na terenu i rezultatom koji je bio na snazi, navijači PAOK-a počeli su sa ubacivanjem baklji, dimnih bombi i drugih predmeta na teren. 

Dok je škotski sudija Bobi Meden pokazivao igračima da je meč prekinut zbog toga, navijači domaćeg tima uspeli su da probiju ogradu i nađu se na samom terenu.

Ovako je izgleda u Solunu:

Kako se igrala nadoknada susreta nije bilo preterano bitno da li će se utakmica nastaviti, ali su igrači oba tima morali da požure u svlačionice da bi se izbegli susret sa navijačima.

Bakljada se nastavila i na travi, a PAOK verovatno čekaju drakonske kazne zbog ovoga. Ništa novo za fudbal u Grčkoj, tamo su ispadi huligana česti, a pre nekoliko godina u centru šažnje je bio i predsednik solunskih crno-belih sa pištoljem u rukama.

Pogledajte i fotografije iz drugog ugla:

Ovako su izgledala dešavanja na Tumbi, stadionu koji važi za jedno od najtežih gostovanja u Evropi:

Navijači PAOK-a
Izvor: Youtube/Nikos L. Nikaia