NOVI DETALJI

SVI SU ZARAŽENI NAJOPASNIJIM SOJOM KORONE! O OVOM MEČU BRUJI EVROPA: Naterali ih da igraju sa 9 igrača i da se blamiraju

Autor Milutin Vujičić

Poznato je sada i da su fudbaleri Belenenšeša koji nisu igrali protiv Benfike bili zaraženi najopasnijim sojom korone do sada.

Izvor: Profimedia

Odjeknula je bruka sa meča portugalske lige između Belenešeša i Benfike na kojoj je domaćin počeo susret sa samo devetoricom igrača, a posle katastrofe do poluvremena (7:0) - meč je prekinut.

Razlog zbog kog nisu imali dovoljan broj igrača za utakmicu je korona virus, i to najopasniji soj do sada.

Portugalske zdravstvene vlasti saopštile su danas da je identifikovano 13 slučajeva omikrona, novog soja korona virusa, među igračima fudbalskog kluba Belenenšeš. Nacionalni zdravstveni institut saopštio je da je jedan od zaraženih bio igrač Belenenšeša koji je nedavno putovao u Južnu Afriku, gde je prvi put identifikovan ovaj soj virusa.

Svima koji su bili u kontaktu sa zaraženima naloženo je da se izoluju bez obzira na njihov vakcinalni status ili izloženost mogućoj zarazi i redovno će biti testirani, saopštio je Institut.

Takođe je saopšteno da će i igrači Benfike, koji su u subotu igrali protiv Belenenšeša, biti testirani.

Belenenšeš je subotnji meč protiv Benfike počeo sa devetoricom igrača, a pošto su se posle poluvremena na teren vratila samo sedmorica sudija je odlučio da prekine utakmicu pri vođstvu Benfike od 7:0.

(MONDO/Beta)