Tada je šokirao svet

PRED OČIMA CELOG SVETA SE OTROVAO U HAGU, SAD GA SLAVE NAVIJAČI: Pljuštaće kazne u BIH zbog slike ratnog zločinca!

Autor Nikola Lalović

Njegov lik se pojavio na čak dve utakmice povodom četvrte godišnjice samoubistva.

Izvor: YouTube/printscreen/Radio Slobodna Evropa/Arena Sport TV

Zrinjski je savladao Posušje u 18. kolu Premijer lige BIH 3:1 na svom terenu, a dešavanja na terenu ostala su u senci dešavanja na tribinama. 

Navijači Zrinjskog su iskoristili ovu priliku da pored hrvatske zastave na svojoj tribini istaknu sliku osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka. 

Dan kasnije igrali su Široki i Sarajevo i Širokom Brijegu, domaćini su pobedili 2:1, a i na njihovoj tribini se video Praljak! 

Povod za ovo je četvrta godišnjica smrti Slobodana Praljka koji je u Haškom tribunalu počinio samoubistvo tako što je popio otrov nasred suđenja! 

On je 29. novembra 2017. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina nad muslimanima u svojstvu komandanta hrvatskih snaga u ratu u Bosni i Hercegovini, On je prvo bio general vojske Hrvatske, a onda i Hrvatskog vijeća odbrane.

Kako saznaje Sportsport.ba delgati pomenutih mečeva nisu ispoštovali pravnilnik N/FS BIH i zbog toga će biti kažnjeni, kao i dva kluba čiji su navijači veličali Praljka. 

Kako navodi Sportsport.ba delegati su se raspitivali o pražnjenju tribina, ali nisu imali podršku policije po tom pitanju.