OMAKLO IM SE

VAR LAKRDIJA U HRVATSKOJ - SVI IM SE SMEJU ZBOG OFSAJDA: Isplivale fotke iz Zagreba, pogledajte ove linije! (FOTO)

Autor Nebojša Marković

Neko nije baš bio naročito precizan...

Izvor: Reddit/stipe985/Printscreen

Neobična utakmica odigrana je u četvrtfinalu Kupa Hrvatske u utorak uveče, kada je Hajduk iz Splita savladao domaću Lokomotivu u Zagrebu 6:3.

Ipak, osim o meču sa čak devet postignutih golova, naširoko se priča o pogrešnom korišćenju VAR sistema prilikom utvrđivanja da li je jedan igrač bio u ofsajdu.

I dok smo ranije crtanje linija imali prilike da vidimo samo u ligama poput onih u Engleskoj ili Italiji, sada tako nešto možemo da vidimo u regionu. I upravo zbog toga se mnogi smeju crtanju linija u Hrvatskoj.

Naime, Hajduku je na pomenutoj utakmici pri vođstvu 5:2 bio poništen gol Jana Mlakara zbog ofsajd pozicije, a sve nakon što je pogledan VAR snimak. Na tom snimku su se videle i iscrtane linije koje su utvrdile da je igrač u žutom bio u ofsajdu.

Samo što tokom crtanja linija niko nije primetio da one nisu paralelne sa inače paralelnim linijama koje se mogu videti na travnatoj podlozi, kao i da samim tim nisu paralelne sa linijama terena!

Očigledno je ugao nacrtanih linija bio potpuno pogrešan, mada su na društvenim mrežama konstatovali da bi Mlakar bio u ofsajdu i sa pravilno obeleženim VAR linijama.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt