Uživo

PARTIZAN PREKO TREĆELIGAŠA DO ČETVRTFINALA KUPA: "Biser" crno-belih je junak, ali Leskovčani su se pokazali!

Utakmica osmine finala Kupa Srbije donosi interesantan okršaj Duboičice i Partizana.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Partizana plasirali su se četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u Nišu pobedili Dubočicu minimalnim rezultatom. Nije sve bilo idealno, ali crno-beli su ostvarili cilj.

DUBOČICA - PARTIZAN 0:1 (0:1)
/Milovanović 39/

Ekipa Aleksandra Stanojevića želela je da sa što manje muka prevaziđe drugu prepreku u ovoj sezoni Kupa Srbije i drugu protiv člana trećeg ranga takmičenja.

Protiv Trajala u Beogradu pre nekoliko meseci nije bilo problema, ali sada se Dubočica pokazala kao bolje organizovana ekipa, koja je borbenošću uspevala da uspori goste iz Humske.

Ipak, prednost Partizana je posle velike inicijative i stalne kontrole dešavanja na terenu uspeo da donese Marko Milovanović. Mladi napadač je dobio šansu u prvoj postavi umesto Rikarda Gomeša i iskoristio ju je pogotkom glavom u 39. minutu posle centaršuta Miljkovića.

Taj pogodak je bio preko potreban Partizanu, da malo opuštenije uđe u nastavak meča, mada je i Dubočica bila daleko agresivnija u drugom poluvremenu.

Imali su nekoliko solidnih pokušaja, najbolju priliku u finišu meča imao je Dušan Savić, ali i Partizan je u par navrata mogao do drugog pogotka. Pokušaji Nemanje Miletića iz blizine i nekoliko loše završenih akcija rezultirali su u tome da Partizan stigne samo do minimalca.

Moglo je da bude nezgodno za Partizan u finišu, mogla je i pobeda da bude ubedljivija, a na kraju će trener Stanojević i njegovi saradnici biti zadovoljni da je ekipa prošla dalje uz nekoliko odmornijih igrača pred nove obaveze u Superligi i Konferencijskoj ligi.

Partizan naredni meč igra u nedelju protiv Novog Pazara, a potom sledi presudna utakmica na evropskoj sceni, protiv Anortozisa.

18:06

KRAJ - PARTIZAN JE U ČETVRTFINALU KUPA SRBIJE

Partizan je savladao Dubočicu 1:0 u Nišu i to golom Marka Milovanovića. Odlično prvo poluvreme crno-belih, u drugom kao da su malo ostali bez ritma i energije, ali su uspeli da dovrše meč na "Čairu" i nastave svoj pohod ka završnici Kupa Srbije.

Izvor: MN Press

18:03

90' - Dobra šansa za Dubočicu

Dušan Savić iz prve odigrava za Mitrovića, odlično je utrčao, Šćekić je "ispao", ali nije napadač Dubočice dobro procenio putanju lopte. Zato je Stevanović bio brz sa gol linije da uhvati loptu i otkloni opasnost pred golom Partizana.

18:01

87' - Rikardo u šansi!

Dobro dodavanje Jojića u prostor, ali lopta se podigla od busen, pa je Rikardo morao da se snađe ne bi li šutirao. Ipak, golman Dubočice Mladenović istrčava i uspeva da odbrani udarac.

17:56

83' - Menig menja Lutovca

Poslednja izmena u redovima Partizana.

17:55

82' - Pao je malo Partizan...

Nema one kontrole igre kao u prvom poluvremenu, potkradaju im se sada malo i greške, a Dubočica se nada šokantnom izjednačenju u finišu.

17:51

78' - Najbolji napad Dubočice!

Dušan Savić je ozbiljno pretio! Problem za Partizan po desnoj strani, Miletić je prelako "ispao", a najopasniji igrač Dubočice šutira pored leve stative gola crno-belih.

17:47

74' - Jojić preko gola

Solidan pokušaj Miloša Jojića sa distance iz slobodnog udarca, ali lopta odlazi preko prečke.

17:44

70' - Miletić u šansi, Rikardu "šamar"

Centaršut iz kornera Urošević glavom vraća na prvu stativu, tamo Miletić uspeva da šutira sa tri metra, ali je blokiran jer su ispred njega i gola bila čak dvojica igrača Dubočice.

Za to vreme, Rikardo ostaje na travi, jer je slučajno dobio udarac po licu od jednog igrača domaćih. Ipak, nastavlja se meč...

17:38

Trostruka izmena u Partizanu!

Menja sada Stanojević. Na teren idu Nemanja Jović, Milan Smiljanić i Rikardo.

Van igre su Lazar Pavlović, Marko Milovanović i Danilo Pantić.

Izvor: MN Press

17:35

62' - Sad Partizan napada

Šutirao je Urošević sa distance i posle odbitka lopta odlazi u korner. Nakon tog kornera, Miletić je imao jedan pokušaj posle odbijene lopte, ali njegov udarac sa oko 12 metara ide pravo u golmana Dubočice.

17:33

60' - Zamalo 1:1

Nemanja Gorčić je došao do lopte, nadvisio je igrače Partizana i bio je to prvi ozbiljniji napad za Dubočicu.

Stojković je centrirao sa desne strane, Miletić je slabo skočio, Gorčić ga je nadskočio, ali udarac glavom odlazi malo pored stative gola crno-belih.

17:26

53' - KAKO PARTIZAN NIJE DAO GOL?

Kontra "tri na jedan", jedan igrač je faulirao Lutovca, nastavio se napad, potom je Pantić šutirao, ajedan igrač Dubočice je glavom izblokirao udarac koji je već matirao istrčalog golmana Mladenovića, da bi na kraju posle odbitka iz okreta šutirao Milovanović. Ipak, napadač crno-belih šutira pored gola.

17:25

52' - Šćekiću žuti karton

Prva javna opomena i to zbog povlačenja Nikole Mladenovića na sredini terena.

Izvor: MN Press

17:24

Miran početak drugog dela igre

U prvih šest-sedam minuta bez važnijih dešavanja. Crno-beli i dalje kontrolišu situaciju bez problema.

17:18

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Izmena u Partizanu - Urošević ulazi umesto Miljkovića, tako da će on na levog beka, a Živković se vraća na desnu stranu.

17:02

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:1

Apsolutna dominacija Partizana. Iako nisu možda imali previše onih pravih gol šansi, nije im bilo lako protiv vrlo defanzivne Dubočice.

Na kraju uspeva Marko Milovanović da zatrese mrežu i donese vođstvo Partizanu.

16:59

43' - Preti i Pavlović domaćima!

Lutovac je glavom odigrao povratan pas tamo blizu penala u šesnaestercu Dubočice, a Lazar Pavlović uspeva da postavi nogu i šutira.

Ipak, teška je pozicija, bio je "na leđima" i udarac odlazi preko gola.

16:54

39' - GOOOOOL, 1:0 ZA PARTIZAN

Marko Milovanović je strelac!

Centaršut sa desne strane je stigao od Miljkovića, a mladi napadač Partizana se odlično snalazi i udarcem glavom lepo plasira loptu u gol Dubočice.

Izvor: MN Press

16:51

36' - Čak 8:0 u kornerima

To dovoljni govori o inicijativi Partizana, ali za sada im to ne pomaže, pošto u Nišu i dalje nema golova.

16:49

33' - Milovanović, preko gola!

Centrirao je Pantić sa leve strane, činilo se da će golman Dubočice Mladenović prvi do te lopte, ali ispred njega na petercu uspeva visoki Milovanović da igra glavom.

Ipak, udarac mladog napadača Partizana ide preko gola.

16:42

26' - Loš šut Jojića

Dobar napad, ali čini se da je loš teren uticao na ovaj udarac. Jojić je probio po levoj strani, ušao je u šesnaesterac i baš kad je kapiten Partizana hteo da šutira, lopta je odskočila o busen i učinila da to bude vrlo neprecizan pokušaj.

16:35

19' - Gol Lutovca, ali ofsajd!

Milovanović prvo je šutirao sa oko 11 metara, lopta se odbija od Lutovca i odlazi u gol Dubočice, ali radi se o vrlo očiglednoj ofsajd poziciji krila Partizana.

Izvor: MN Press

16:32

17' - Sada Lutovac preti!

Odbijena lopta posle kornera pada na šesnaesterac, Lutovac "hvata" volej onako fudbalskki, ali njegov dobar udarac uspeva da odbije golman Dubočice. Druga dobra šansa za Partizan na meču.

16:27

11' - Odlična šansa za Partizan!

Uh kakva šansa, Jojić je centrirao iz kornera, tamo je na skoku najviši bio Milovanović i odlično šutirao glavom sa oko 6-7 metara, ali sjajno reaguje golman Dubočice Mladenović. Brza reakcija i izbija loptu čuvar mreže...

Izvor: FK Partizan/Žarko Radovančev

16:24

Jojić je kapiten Partizana

Kako je Lazar Marković povređen, a Saša Zdjelar ostao u Beogradu kako bi se odmorio, kapiten crno-belih večeras je Miloš Jojić.

Izvor: MN Press

16:18

2' - Šanse za Miletića i Pantića!

Prvi napad crno-belih je odmah doveo do kornera, posle kojeg je Miletić iz voleja bio blokiran. U nastavku akcije i Pantić pokušava da šutira, ali i njegov udarac pogađa nekog od igrača Dubočice.

16:15

POČELA JE UTAKMICA

Krećemo na stadionu "Čair"!

16:10

Zašto se ne igra u Leskovcu?

Gradi se stadion Dubočice, koji će primati oko 8.000 gledalaca i trebalo bi da bude gotov 2023. godine.

16:07

15:35

EVO SASTAVA TIMOVA

Poznate su ekipe za današnji okršaj:

DUBOČICA: M. Mladenović - Jovanović, Stojković, Gorčić - Paunović, Čmajčanin, D. Mladenović, Stanković - N. Mladenović - Mitrović, Savić.

PARTIZAN: N. Stevanović - Miljković, Miletić, Ostojić, Živković - Šćekić, Jojić - Lutovac, Pavlović, Pantić - Milovanović.

Dakle, nema Rikarda već počinje mladi Milovanović u špicu, dok je Živković sa desnog beka prešao na levog, kako bi se odmorio i Slobodan Urošević.

14:50

Dobro došli u MONDO Live

Budite i danas uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča osmine finala Kupa Srbije između Dubočice i Partizana.

Meč počinje u 16.15 časova.

Ukratko

  • DUBOČICA - PARTIZAN 0:1
  • Dubočica je trenutno lider Srpske lige Istok, dok je Partizan lider Superlige
učitaj još +