Drama na Maksimiru

ŠOK U HRVATSKOJ - DINAMO ISPUSTIO TROFEJ! Da li će trener "PREŽIVETI" ovaj kiks?!

Autor Mladen Šolak

Šampion Hrvatske jedan pehar sigurno neće odbraniti, jer je izgubio na svom terenu!

Izvor: Profimedia

Šok na Maksimiru - Dinamo Zagreb ispao je u polufinalu Kupa Hrvatske od velikog rivala, RIjeke. Konačan rezultat bio je 3:1 za goste i označio je kraj učešća branioca trofeja, a ostaje da se vidi da li će označiti i otkaz za trenera Damira Krznara.

Golovima Obregona, Drmića i Murića, Rijeka je zakazala polufinalni duel protiv Gorice, a u drugom meču za titulu igraće Osijek i Hajduk. Te utakmice biće odigrane početkom marta.

Zanimljivo je da je Rijeka poslednjih godina uspešnija u ovom takmičenju od Dinama, koji je najdominantniji hrvatski klub poslednjih decenija. Tim iz Istre osvojio je tri trofeja Kupa u poslednjih godina, od čega je dva puta u finalu bio bolji baš od Dinama.

"Modri" su u komplikovanoj situaciji dok odmiče jesen, jer zaostaju za liderom prvenstva Osijekom i drugoplasiranom Rijekom. Doduše, imaju i odigranu utakmicu manje, ali uz nju i čak šest kikseva ove sezone u 15 odigranih mečeva. Za Dinamove standarde - to je veoma slab rezultat.

Sa druge strane, Dinamo u međunarodnom takmičenju očekuje odlučujuću utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope, u kojoj je sa sedam bodova drugi na tabeli iza mirnog Vest Hema (13 poena), a ispred Genka koji ima pet i Rapida sa tri. U poslednjem kolu, Dinamo će gostovati Vest Hemu,

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt