Omaž!

ZVEZDA PREDSTAVILA NOVI DRES - PODSEĆA NA ISTORIJSKI MEČ: Na putu do krova Evrope, u njemu su RUŠILI VELIKANA! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Novi dres crveno-belih potpuno je beo, a posebnu emociju izazvaće kod Dejana Savićevića i Darka Pančeva, koji su u njemu zablistali u Minhenu.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde dobili su i treću garnituru za novu sezonu. Nakon replike dresa koji se kod navijača pamti po sponzoru "Beobanka" i važi za jedan od najlepših u klupskoj istoriji, a zatim i teget varijante sa belim rukavima koja je već nekoliko puta nošen ove sezone.

Treća garnitura kompletno je bela, a navijače Crvene zvezde podsetiće na legendarni meč iz sezone 1990/91. U dresu koji je veoma sličan ovom Dejan Savićević je odigrao maestralan meč na gostovanju Bajernu iz Minhena, a kasniji šampion Evrope stekao prednost (2:1) pred revanš u Beogradu.

Tada su Darko Pančev i Dejan Savićević tresli mrežu Rajmonda Aumana, a Dragiša binić upisao dve asistencije za pobedu koja je kasnije donela istorijski uspeh crveno-belih. Sadašnji dres trebalo bi da podseti navijače na te dane.

Ovako će izgledati novi dres Zvezde:

Između ostalog, Zvezda je u ovakvim dresovima, ali sa dugim rukavima, igrala prijateljski meč protiv Steaue 1990. godine. Na tom meču nastupili su Stevan Stojanović, Dragan Stojković, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki, Darko Pančev, Mile Belodedić, Mitar Mrkela, ali i mladi Ivan Adžić koji je tek ulazio u prvi tim.

Mnogo zapaženiji dres je bio kada su ga u Minhenu nosili Siniša Mihajlović, Dejan Savićević, Vladimir Jugović, Dragiša Binić...

A ovako su crveno-beli izgledali kada su igrali samo u beloj opremi:

Crveno-beli su snimkom koji podseća na detalje iz slavne klupske istorije predstavili dres koji će se u toku ove sezone koristiti kao treća garnitura.

Pogledajte kako je Zvezda predstavila dres:

Crvena zvezda predstavila novi dres
Izvor: YouTube/Crvena zvezda