Blizu!

POBEDILI PARTIZAN, PA IZGUBILI TITULU OD PETORICE SRBA: Nisu mogli da prelome DERBI u poslednjem kolu!

Autor Dušan Ninković

Estonsko prvenstvo bilo je zanimljivo do poslednjeg minuta, a na kraju Flora iz Talina nije stigla do trofeja.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Flore iz Talina napravili su senzaciju pobedom nad Partizanom u 5. kolu grupne faze Konferencijske lige, ali niz dobrih rezultata nisu uspeli da materijalizuju osvajanjem titule. Nakon što su šokirali crno-bele ubedljivo su savladali Levadiju na gostovanju (5:1), ali u drugom meču protiv istog rivala nisu uspeli da stignu do novog trijumfa.

Flora je na svom terenu odigrala nerešeno (2:2) protiv Levadije i tako dozvolila najvećem konkurenti da stigne do šampionske titule. Njoj su se radovala i petorica Srba, trener Marko Savić i fudbaleri Milan Mitrović, Luka Luković, Milijan Ilić i Marko Putinčanin.

Pobedom u prethodnom meču, što je bio odloženi susret 21. kola, Flora je stigla na samo bod zaostatka od najvećeg rivala, pa je u poslednjem kolu na svom terenu imala meč loptu za titulu i nije uspela da je iskoristi. Levadija je dva puta vodila na ovom susretu, Flora uspevala da izjednači, ali za potpuni preokret nije imala snage.

Ovakav način za gubitak titule mogao bi da poremeti ekipu pred veoma važan evropski meč. Iako je domaća sezona završena, estonski predstavnik ima važan meč u Konferencijskoj ligi gde gostuje Gentu u poslednjoj rundi grupne faze.

U toj rundi će za prolaz dalje strepeti i Partizan, koji bi porazom od Anortozisa u Beogradu mogao da ispadne iz takmičenja pre nokaut faze.  Anortozis je situaciju u grupi zakomplikovao pobedom u Belgiji i golom sa polovine terena, ali ni oni nisu u sjajnoj formi. Crno-beli su veliki favoriti u Humskoj protiv predstavnika Kipra.

Tagovi