NAPRAVIO SKANDAL

LJUBIO JE DINAMOV GRB, SAD GA MRZI ZBOG "SRPSKOG" IMENA! Heroj Hajduka koji je VREĐAO imao dogovor sa Zdravkom Mamićem!

Autor Mladen Šolak

Hrvatska i region pričaju o najboljem igraču Hajduka.

Izvor: YouTube/Printacreen/Arena Sport TV

Najbolji igrač hrvatskog prvenstva i heroj velikog derbija Dinama i Hajduka, Marko Livaja (28), učestvovao je posle utakmice u uvredljivom skaniranju na račun rival iz Zagreba. Tom prilikom pevao je pesmu "Mrzim Dinamo, srpsko ime to".

Međutim, portal Index.hr objavio je u ponedeljak da Livaja nije oduvek "mrzeo Dinamo", otkrivši i fotogafije na kojima se vidi kako Livaja ljubi grb šampiona Hrvatske.

"13 godina pre skandiranja da mrzi Dinamo, "srpsko" ime to, Livaja je bio dogovorio sve s Mamićima oko prelaska u Dinamo. Tada 15-godišnji Livaja bio je velika nada hrvatskog fudbala i igrač Omladinca iz splitskog predgrađa Vranjica, a po vanserijski nadarenog kadeta u Split došli su Zdravko i Zoran Mamić. Livaja se ovako priseća susreta s braćom koja su prisvojila Dinamo: 'Nakon utakmice Hajduka i Dinama u Kupu sastao sam se u hotelu Atrium s braćom Mamić i sve smo dogovorili. Bilo mi je teško, ali nisam imao izbora jer me iz Hajduka nitko nije zvao'", piše taj portal.

Izvor: MN Press

Livaja tada ipak nije zaigrao za "modre", jer je Hajdukova legenda Ivica Šurjak sprečio taj transfer i ubedio ga da potpiše za klub sa Poljuda. "Kada me Šurjak pozvao da ostanem, nisam se ni trenutka mislio, pao mi je kamen sa srca", rekao je tada Livaja.

Posle svega, isplivale su fotografije kako mu je na srcu Dinamov grb i kako ga ljubi, a slike na kojima pozira u trenerci kluba koji sada "mrzi" nastale su dok je bio na okupljanju neke od mladih kategorija hrvatske reprezentacije. Tada su igrači Hajduka ljubili grb Dinama, a dinamovci Hajdukov.

Livaja je nedugo potom otišao u Inter 2010, a posle dugog puta po Evropi ovog leta vratio se u Hajduk iz AEK-a i igra sjajno. Ipak, u ovom slavlju je prešao granicu i nepotrebno pevao o mržnji, vezujući u istu pesmu Dinamo i srpsko ime.