Katastrofa!

IBRAHIMOVIĆ JE TU, ALI OVO NIJE "ONAJ" MILAN! 7 godina su čekali, pa ostali i bez evropskog proleća!

Autor Dušan Ninković

Italijanski timovi su samo jednom u istoriji imali lošiji u grupnoj fazi Lige šampiona...

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Milana završili su učešće u Evropi ove sezone - oni su u grupi B Lige šampiona osvojili samo četiri boda i završili na samom dnu tabele.

U korist im nije išao njihov poraz od Liverpula na San Siru, ali ni trijumf Atletiko Madrida protiv Porta. Tako je ekipa dijega Simeonea preskočila portugalskog predstavnika i stigla do druge pozicije, dok je tim Marka Grujića dobio utešnu nagradu i nastavak takmičenja u Ligi Evrope. Milanu nije preostalo ništa...

Iako to možda nije katastrofa gledajući iz ugla da su se ove sezone nakon sedam godina pauze vratili u Ligu šampiona, samo četiri osvojena boda jesu katastrofalan učinak.

Od kako se elitno klupsko takmičenje u Evropi igra u ovom formatu, italijanskim klubovima se samo jednom desilo da imaju četiri ili manje bodova nakon šest odigranih mečeva. Bilo je to davno, pre više od 15 godina, a negativan rekord postavila je Roma.

Tim iz Rima je u sezoni 2004/05 osvojio samo bod u grupi Bajer Leverkuzenom, Real Madridom i Dinamom iz Kijeva. Bio je to tima sastavljen od nekih zvučnih imena italijanskog fudbala, pošto su za vučicu igrali Frančesko Toti, Antonio Kasano, Vinćenco Montela, danijele De Rosi, Kristijan Panući,...