Razočarali

I OVE GODINE JE JEDAN TIM ZALUTAO U LIGU ŠAMPIONA: I dalje niko kao Dinamo Zagreb!

Autor Mladen Šolak

Katastrofalan nastup turskog šampiona

Izvor: Profimedia

Iako nije mnogo prošlo od 2018, kada je Bešiktaš sa Duškom Tošićem u ekipi igrao u nokaut fazi Lige šampiona, tri godine kasnije taj tim ni izbliza nije na tom nivou.

Ove jeseni, u svom osmom nastupu u grupnoj fazi, Bešiktaš je potpuno razočarao i izgubio u svim utakmicama, zaključno sa "petardom" u svojoj mreži u Dortmundu u utorak.

Bešiktaš je izgubio obe utakmice protiv Borusije, Ajaksa i Sportinga, a uz to je u okončao učešće sa deprimirajućom gol-razlikom 3:19.

Sa "minus 16" golova kraj svog imena, Bešiktaš ipak nije najneuspešniji tim u ovom takmičenju, jer su identični "minus" imali i Žilina u sezoni 2010/11, Levski 2006/07, a još gori su bili Spartak sa "minus 17" 2002/03 i vlasnik ovog crnog rekorda Dinamo Zagreb u sezoni 2011/12.

Hrvatski šampion te takmičarske godine je u konkurenciji Reala, Liona i Ajaksa doživeo svih šest poraza, uz gol razliku 3-22! Najubedljiviji poraz te godine doživeo je protiv Liona na "Maksimiru" - 1:7, kada je Batefimbi Gomis dao četiri gola, a jedini i (ne)utešni gol za Zagrepčane dao je Mateo Kovačić.

Bešiktaš je ove sezone ostavio donekle sličan utisak...