BRAVO!

SRBIJA SANJA - IMAĆEMO DIREKTNOG UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA: Zvezda donela ključne bodove, sad smo strašno blizu!

Autor Dušan Ninković

Veliki uspesi na međunarodnoj sceni dobiće potvrdu kada naš fudbal bude imao direktnog učesnika u eliti.

Izvor: Profimedia/MN Press/Twitter/swissfootdata/Printscreen

Srpski fudbal je na pragu ozbiljnog rezultata - garantovanog mesta u grupnoj fazi Lige šampiona!

Večeras su Partizan i Crvena zvezda remizirali u grupnoj fazi Konferencijske lige i Lige Evrope. Crveno-belima taj bod doneo je direktan plasman u osminu finala takmičenja, dok će crno-beli u šesnaestinu. Zbog toga je porastao i koeficijent Srbije, pa smo sada u idealnoj poziciji.

Samo večeras, srpski klubovi osvojili su čak 8.000 bodova, koji se dele sa brojem učesnika iz te zemlje. Kod Crvene zvezde 1.000 je osvojeno zbog remija, još 1.000 za plasman u osminu finala Lige Evrope, dok je 4.000 aktuelni šampion zaradio kao osvajač grupe. Partizan je za remi sa Anortozisom osvojio 1.000 bodova, dok je još 1.000 dodao za prolaz grupe.

Naravno, srpski timovi neće ovde stati.

Predstoje im najmanje četiri susreta, a praktično će jedan remi biti dovoljan da Srbija prestigne Ukrajinu i ukrade joj 11. mesto na tabeli, koje donosi direktnog učesnika Lige šampiona! Moraćemo da se pazimo zbog Belgijanaca, jer će i oni pokušavati da nas sustignu, ali je za to potrebno pravo čudo.

Najveći rivali Srbije u ovoj borbi su Ukrajina i Belgija, a obe države trenutno su u lošijem položaju od nas.

Vrtoglavi uspon Srbije koja je sa samo četiri predstavnika u Evropi sakupila preko 30.000 bodova nisu mogli da prate Ukrajinci i Belgijanci, pa ćemo ih do kraja ove sezone preteći. Posebno je to bitno jer te dve države nemaju mnogo aduta u borbi na proleće.

Ukrajincima su svih pet predstavnika završili takmičenje pre proleća, dok je kod Belgijanaca u igri još samo Gent koji je bio u grupi Konferencijske lige sa Partizanom.

Koeficijenti:

11. Ukrajina - 31.800 (pet predstavnika, jedan direktno u Ligi šampiona)

12. Srbija - 31.625 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)

13. Belgija - 30.600 (pet predstavnika, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona)