"ZNAM ŠTA SAM URADIO - NAPRAVIO SAM ČUDO": Stanković odveo Zvezdu u osminu finala, pa zablistao posle meča!

Trener Crvene zvezde oduševljen je rezultatom koji je ostvario njegov tim.

Youtube/Printscreen/Crvena zvezda

Crvena zvezda je u osmini finala Lige Evrope! to joj je omogućio nerešeni rezultat u Portugalu, na gostovanju Bragi, a Dejan Stanković nije se ni potrudio da sakrije emocije nakon meča.

O njima je malo govorio i na konferenciji - gde je bilo poređenja sa Murinjom, ali je detaljno analizirao meč u poslednjem kolu grupne faze. Protivnik nije bio nimalo lak, ali je Srbija napravila važan korak ka direktnom učesniku Lige šampiona.

"Braga je odlična ekipa, mnogo zahtevna, igraju odličan fudbal. Znam šta je naš kvalitet, ali znali smo i šta je Bragin kvalitet. Čestitam im na tvrdoj utakmici. Ne pobedi uvek bolji, nekad sreća mora da se zasluži, a mislim da su naši momci to zaslužili", ispričao je trener Zvezde.

Šef stručnog štaba crveno-belih ispričao je 

"Zvezda je emocija, to sam već rekao. Zvezda je to, emocije su to... Taj trk je bio istorijski, završio se ispred naših navijača. U tih par minuta satkane su sve emocije. Momci su odigrali tešku utakmicu, dali su i više nego što su mogli. Pričao sam da mi nekad više treba čovek nego igrač i oni su to uradili. Skidam kapu, podigli su lestvicu i ispisali istoriju. Hvala navijačima koji su prevalili toliki put da budu uz nas", dodao je Stanković.

Ponosan je na sve što je urađeno, a ono što je Zvezda postigla u grupnoj fazi smatra čudom!

"Dosta stvari čuvam u sebi. Bio sam svestan i pre ove utakmice šta smo to uradili. Napravili smo put kroz Ligu Evrope... Ova godina bila je mnogo zahtevna. Nije bilo realno, ali teren je jedino merila. Zvezda je navikla da trpi, ali i da se raduje. Ovo je njen put. Svestan sam šta sam napravio - napravio sam čudo", zaključio je trener koji sa Zvezdom igra drugo uzastopno proleće u Ligi Evrope.

Stanković ne misli o protivnicima u nokaut fazi Lige Evrope!

"Sutra ću da razmišljam o Radniku, našem sledećem stvarnom protivniku", zaključio je šef struke.

Večeras nije bilo lako, posebno jer su i pred sam meč stigle loše vesti. Crveno-beli su morali da igraju bez klasičnog zadnjeg veznog zbog povrede Njegoša Petrovića, a umesto njega starter je bio Slavoljub Srnić.

"Pogodilo me je što se Njegoš povredio. Ne zato što sam izgubio zadnjeg veznog, kao i zbog Sanoga, već zato što su borci. Malo smo ušli poremećeno. Ni oni nisu imali klasičnu desetku, pa nam nije bio neophodan klasičan zadnji vezni. Gledali smo da izađemo visoko, za to treba mnogo snage. Nama je ovo 30. utakmica. Meni je žao i zbog njega i zbog Sanoga, ali čekamo da se oporave i zajedno krenemo u proleće u Evropi", dodao je.

Kao što je rekao i u prvoj izjavi nakon meča, Stanković je potvrdio da je ovime ispisana klupska istorija.

"Ne mogu da kažem da je ovo najbolji momenat od kako sam u Zvezdi, ovo je sve plod rada. Dosta smo radili u poslednje dve godine, kroz svašta smo prošli. Ovo je lep momenat. Pre svega, ovo je momenat Crvene zvezde. Posle 30 godina ispisali smo jedan list istorije - treba da budemo ponosni i da ga čuvamo, koje su granice ne znam", zaključio je Stanković.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.