POREĐENJE

PAPI, LIČIO SI NA MURINJA PROTIV BARSELONE: Stanković otkrio šta mu je sin rekao, pa zastao - MNOGO imam ja da radim!

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Stanković otkrio šta mu je sin rekao posle uspeha u Portugalu.

Izvor: Profimedia/TV Arena sport/Screenshot

Napravila je Crvena zvezda istorijski uspeh. Remijem protiv Brage u Portugalu obezbedila je direktan plasman u osminu finala Lige Evrope (1:1).

Jedan od mnogobrojnih detalja koji je obeležio tu utakmicu napravio je Dejan Stanković kada je utrčao na teren i emotivno proslavio trijumf.

Njegov trk i taj detalj je podsetio na momenat iz polufinala lige šampiona u sezoni 2009/10 kada je Žoze Murinjo sa Interom eliminisao Barselonu sa jednim od najjačih timova ikada, igrali su Mesi, Anri, Ćavi, Alveš, Ibrahimović...

"Rekao mi je moj Stefan kad smo se čuli odmah posle utakmice 'Papi, ličio si na Žozea kada je trčao protiv Barse.' Daleko sam ja... Trk je bio sa istim emocijama kao što je bio Žozeov, tako da kapiram. Imamo mnogo da radimo da bismo stigli do tog trka što ima Žoze", rekao je Stanković.

Inter je u prvoj utakmici u Milanu slavio (3:1), ali je u drugoj Barsa povela preko Pikea u 84. minutu što je značilo da će biti dramatično do samog kraja. Italijanski tim je izdržao, a Murinjo je to proslavio čuvenim trkom. Tada je za "neroazure" igrao upravo Dejan Stanković i zajedno sa ekipom je potom podigao "ušati pehar".

Tu sezonu je Inter završio "tripletom", osvojili su Seriju A, Ligu šampiona i Kup...

Žoze Murinjo slavlje
Izvor: YouTube/Inter