SVAKA ČAST

PRE 5 GODINA ZVEZDA JE BILA TEK 209. U EVROPI, A SAD SLAVI REKORD: Najveći skok na UEFA rang-listi, velikani iza nje!

Autor Milutin Vujičić

Neverovtan uspeh Crvene zvezde koja slavi rekordan plasman na UEFA rang-listi.

Izvor: Promo/Facebook/FK Crvena zvezda/Nikola Mitić/Kassiesa/Printscreen

Crvena zvezda je remizirala u Bragi, a to je uz "nulu" Ludogoreca i Mitjilanda bilo dovoljno da završe prvoplasirani u grupnoj fazi Lige Evrope i tako direktno prođu u osminu finala tog takmičenja!

Koliko je to veliki uspeh najbolje govori slavlje Dejana Stankovića nakon susreta, podvukao je nekoliko puta da je to i najveća stvar koju je Zvezda uradila od Barija, a osim što je sada Srbija nikad bliža koeficijentu koje daje direktnog učesnika Lige šampiona - uz to su crveno-beli ostvarili rekordan plasman na UEFA listi.

Pre samo pet godina Crvena zvezda je bila 209. klub u Evropi, sa mršavim koeficijentom zbog kog je teško igrati kvalifikacione runde u UEFA takmičenjima, ali se od tada sve promenilo.

Zvezda je ostvarila najveći skok među klubovima na UEFA rang-listi i došla je do 35. mesta!

Posle najnovijeg uspeha koeficijent Zvezde u tekućoj sezoni je čak 13 bodova, što daje ukupan "skor" od 44, po čemu su na 35. mestu UEFA rang-liste sada izjednačeni sa Dinamom iz Kijeva, a ispred su recimo Olimpijakosa, Valensije, Milana, Marseja, Lila, Seltika...

Neće se samo na tome zaustaviti, želeće da pomeraju granice, pa su sledeći cilj Zenit, Frankfurt, Slavija Prag i Dinamo Zagreb, što nije nemoguće ako nastave ovako da igraju i dobro prođu na žrebu za osminu finala.