Stankovićev 100. meč

"NEKAD JE DOBRO IZGUBITI, DA VIDIMO DA NISMO NEPOBEDIVI": Crvena zvezda dočekuje JEDINI tim koji je pobedio u Superigi

Autor Mladen Šolak

"Bio je to ozbiljan hladan tuš za nas", rekao je Dejan Stanković pred meč protiv oktobarskog "dužnika" svog tima.

Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Crvena zvezda saopštila je da u ponedeljak neće odlagati svoj meč protiv Radnika iz Surdulice (18 časova), pa će na "Marakani" u pravim zimskim uslovima dočekati Radnik iz Surdulice.

Gost sa juga Srbije jedini je domaći tim koji je crveno-belima ove sezone naneo poraz, a trener Zvezde Dejan Stanković rekao je da je taj oktobarski "šamar" u Surdulici bio koristan za njegovu ekipu.

"Pristup mora biti drugačiji nego u Surdulici, to je bilo za nas ozbiljno buđenje i hladan tuš, ali je nekad i dobro izgubiti, da se malo otreznimo, da dođemo sebi, da vidimo da nismo nepobedivi, da zbijemo redove, da se ispričamo, da otpadnu zarezi ako postoje, da očvrsnemo i da izađemo iz toga još jači. To smo i pokazali u poslednjih sedam utakmica. Pristup mora biti drugačiji, cilj nam je šest bodova, nebitno protiv koga igramo", rekao je Stanković za klupski sajt.

Šef struke crveno-belih će protiv Radnika 100. put voditi Zvezdu.

"Lepe dve godine na Marakani, lepe i važne, kako za mene, a tako i za klub. Stota, a kao da je prva. Sa istim žarom, voljom i koncentracijom ulazim u svaku utakmicu, gledam da slavlje i jubileje ostavimo za kasnije. Imamo zacrtani cilj od devet utakmica u ovom mesecu i na dobrom smo putu da dobijemo sve, a u pobedu bih ubrojao i meč protiv Brage. Videćemo šta će nam vreme dozvoliti i kako, ali smo spremni da igramo", rekao je Dejan Stanković.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Zvezda će igrati tri utakmice u manje od sedam dana i u foto-finišu privešće kraju prvi deo sezone. Protiv Brage je igrala u četvrtak, u ponedeljak će ugostiti Metalac, a u četvrtak će gostovati TSC-u, na "zatvaranu" sezone.

"Pobede su penicilin za sve, brže prođe umor, lakše se prebrode napori i tako će biti i sutra. Uspeli smo juče da treniramo, probaćemo i danas da izađemo napolje, treba da ispoštujemo ovaj nalet i zamah".

Ko neće moći da igra?

"U ovom periodu, najbitnijem za nas, u novembru i decembru suočili smo se sa mnogo izostanaka i previše utakmica. Nećemo moći da računamo na Sanoga, Falko se vratio, Velja Nikolić se vratio. Neko je umoran, neko ne, ali moramo svi da stisnemo zube. Neće biti odmora za igrače koji su imali veću minutažu. Ovo je delikatan momenat sezone zbog pregršt utakmica i nemamo vremena za eksperimente. Verujem u sve igrače, ali treba ispoštovati ovaj zalet. Igraće momci koji su izneli ovaj naporan period", dodao je Stanković.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt