Novi kiks

NOĆNA MORA BARSELONE TRAJE: Njena najgora jesen još od 2003! OPET je prosula bodove

Autor Mladen Šolak

Ćavijeva ekipa opet nije pobedila. Delili su je minuti od uspeha.

Izvor: Profimedia

Posle "vezanih" poraza od Betisa na Nou Kampu (0:1) i Bajerna u Minhenu (0:3), Barselona nije pobedila ni na nedeljnom gostovanju Osasuni - 2:2.

Ekipa za koju je u poslednjih dvadesetak minuta nastupao srpski vezista Darko Brašanac izvukla je bod protiv favorita sa Nou Kampa. Momenat odluke bio je gol Ezekjela Evilje u 86. minutu, udarcem sa ivice šesnaesterca između defanzivaca gostiju.

Iako je "upalio" Ćavijev plan sa klincima u postavi, pa je Niko Gonzales (19) doneo vođstvo Barsi u 12. minutu, a Abdesamad Ezalzuli (19) u 49. postavio 2:1, to nije bilo dovoljno za pobedu i za prekid lošeg niza.

Prosutim vođstvom, Barsa je "vezala" treći meč bez trijumfa i pred njom je veliki posao u borbi za plasman u Ligu šampiona sledeće sezone, nakon što je ove već ispala iz nje i prešla u Ligu Evrope. Povrh toga, današnjm kiksom Barselona je osvojila tek 24. bod u 16 odigranih utakmica, što je njen najlošiji start od sezone 2003/04.

Dodatni problem za Ćavija i saradnike mogla bi da bude povreda Usmana Dembelea, koji nije završio meč, već se u 80. minutu povukao sa terena zbog predostrožnosti.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt