LUDILO!

POTPUNI HAOS ZBOG ŽREBA LIGE ŠAMPIONA: Jedan klub traži da se sve ponovi, drugi kaže - ništa NE DIRAJTE!

Autor Milutin Vujičić

Atletiko Madrid se pobunio i traži da se žreb ponovi, a sada je odluka na UEFA.

Izvor: YouTube/UEFA/Screenshot

Ovog ponedeljka u Nionu održan je žreb osmine finala Lige šampiona, ali nemojte biti iznenađeni ako do kraja dana, ili u toku nedelje, bude poništen i ponovo održan!

Razlog je gruba greška UEFA koja nije poštovala procedure žreba. Tako je Viljareal slučajno spojen sa Mančester junajtedom, klubom sa kojim su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je taj par ponovljen. Samo što se tu UEFA ispravila, napravila je novi kiks prilikom izvlačenja idućeg para.

Tokom odlučivanja protivnika Atletiku Madridu - voditelj žreba je napravio grešku. U "bubanj" nije stavio kuglicu sa imenom Mančester junajteda, pošto je njegov kolega rekao da su već izvučen, a to je potvrdio i sistem.

Na snimku se jasno vidi da nije uzeta kuglica Mančester junajteda, a oni su na kraju dobili Pari Sen Žermen.

Dok se čeka njihova odluka, odnosno da li će se žaliti na ishod žreba, već se javio Atletiko Madrid. Njih je žreb spojio sa Bajernom iz Minhena, što im nikako ne odgovara, pa su priložili žalbu kod UEFA i sada čekaju odluku.


U međuvremenu se javio i Real Madrid koji je na žrebu dobio Benfiku, rivala po meri, a ne čudi ni njihova reakcija. Trenutno lobiraju kod UEFA da se žreb ne ponavlja. Ako kojim slučajem odluče da se ponovi, onda da to prođe bez njih, pošto su izvučeni pre skadala.

Španski novinari pišu da bi već u nekoliko sati UEFA mogla da donese odluku o ponavljanju žreba.