Gotovo

GOTOVO JE, EVO KADA LEGENDA (33) MORA DA ZAVRŠI KARIJERU: Dao je 427 golova, ali jedan se čekao 44 godine (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Došao je u Barselonu sa drugačijim planom, ali zbog zdravstvenih razloga mora da završi nekoliko godina ranije nego što je planirao.

Izvor: Twitter/ESPN/printscreen

Nažalost, Serhio "Kun" Aguero (33) više neće igrati profesionalno fudbal.

Slavni napadač Mančester sitija, koji je prošlog leta pojačao Barselonu, doživeo je u oktobru problem sa srcem u toku utakmice protiv Alavesa i ispostaviće se da je to bio njegov poslednji meč.

Poznati španski novinar i autor bestselera o fudbalu Giljem Balag objavio je da će se "Kun" povući u sredu, na konferenciji na kojoj će objaviti definitivni kraj karijere.

Aguero je došao u Barselonu prošlog leta i napustiće je posle manje od pola godine. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih napadača u novijoj istoriji i strelac čak 427 pogodaka na 786 utakmica.

Najbolje godine posvetio je Mančester sitiju i za deceniju u dresu "građana" postao je ikona Premijer lige i bez dileme jedan od najboljih napadača koji su igrali u Engleskoj.

Karijeru je počeo u matičnom Independijenteu, odakle je 2006. došao u Atletiko Madrid i u dresu "jorgandžija" osvojio trofej Lige Evrope, kao i UEFA Superkup. Potom je za oko 35 miliona funti prešao u Mančester siti i nezaboravnim golom protiv Kvins Parka 2012. doneo prvu titulu "građanima" još od 1968, a tek treću u istoriji.

Izvor: Profimedia

Bila je to tek prva od Aguerovih pet titula sa "građanima", a u svojoj oproštajnoj sezoni prvi put je nastupio i u finalu Lige šampiona, ali je jedini trofej koji mu nedostaje ipak otišao u vitrine Čelsija.

Posle toga je otišao u Barselonu i od nje se oprašta posle pet nastupa i jednog postignutog gola.