RADOST U SURDULICI

AKO BOG DA, VIDIMO SE NA PROSLAVI TITULE: Dao gol Zvezdi, a navija za Partizan - Da moj pogodak donese pehar!

Autor Milutin Vujičić

Napadač Radnika je zatresao mrežu Zvezde u finišu utakmice i "izbio" je tako dva boda šampionu.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Radnik je drugi put ove sezone šokirao Crvenu zvezdu. Prvo je krajem oktobra u Sudulici uspeo da im nanese prvi poraz u sezoni (2:1), dok je u ponedeljak sa "Marakane" uspeo da odnese bod u dramatičnoj završnici (1:1).

Zvezda je bila praktično bolja čitavu utakmicu, ali nije uspela da realizuje šanse i da na vreme obezbedi sva tri boda. Vodili su pogotkom Aleksandra Kataija iz penala u 36. minutu, isti igrač je promašio šut sa "kreča" u 43, a nakon neiskorišćenih prilika stigla je kazna na deset minuta pre kraja.

Bogdan Stamenković je u 83. minutu odlično pratio akciju Radnika koja je tekla po desnoj strani, pa je po ulasku u kazneni prostor skočio iza Srnića i doneo izjednačenje.

Burno je proslavio pogodak, a 23-godišnji napadač ne krije nijednog trenutka da je navijač Partizana.

"Pohvalio bih svoje saigrače koji su igrali dobro celu utakmicu, gol je bio samo šlag na torti. Moj san se večeras ostvario, uspeo sam da dam Zvezdi i Partizanu gol. Još uvek ne verujem... Bilo bi mi drago ako bi moj gol doneo titulu crno-belima. Ako Bog da, vidimo se na proslavi titule", rekao je Bogdan Stamenković za portal "Butasport".

Prethodno je Bogdan Stamenković tresao mrežu i Partizana, i to u četvrtfinalu Kupa prethodne godine. Pogodio je takođe za Radnik, ali u porazu svog tima 2:1.

Zvezda je u ovom kolu imala šansu da se izjednači sa Partizanom po broju bodova, međutim crno-beli će imati priliku da svoju prednost uvećaju već u sredu. U ovom trenutku klub iz Humske beži dva boda šampionu, a sa nova tri boda protiv Metalca mogli bi da odu na "plus pet" pred poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva.