SVAKA ČAST!

ALAL VERA, MITRE! OVO NIKO NIJE URADIO NA OSTRVU: Het-trik nagrada govori da je "prešao igricu", možda je vreme da IDE!

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Mitrović je najbolji igrač u Čempionšipu, ali možda je vreme za veći izazov.

Izvor: Profimedia

Srpski napadač Aleksandar Mitrović igra savršeno ove jeseni za Fulam, pa su tako na skoro pola trke u Čempionšipu prvi favoriti da se vrate u Premijer ligu.

Sve to duguju njegovim golovima pošto je već 22 puta tresao mreže protivnika, dok ga u tome nije zaustavio ni korona virus. Proteklog vikenda je ponovo bio strelac za Fulam, u pobedi nad Lutonom, a nije iznenađenje što je tako ponovo prigrabio nagradu za igrača meseca.

Mitrović je bio najbolji igrač Čempionšipa u septembru, oktobru i novembru, pa je prvi fudbaler u istoriji koji je ostvario het-trik uzastopnih nagrada.

Tim podatkom pohvalio se i Fulam, a zanimljivo je da takav podvig nisu napravili Ronaldo, Salah, Azar i ostali majstori.

Ne mislimo naravno u Čempionšipu, nego ni u jednom od četiri profesionalna ranga engleskog fudbala nije se desilo da isti igrač tri meseca bude najbolji.

Videćemo koliko dugo će Mitrović biti najbolji igrač Čempionšipa pošto se za njega sada već opasno raspituje Juventus, pa bi želeli da ga dovedu već u januaru. Imaju problema sa napadom i zato su se okrenuli Mitroviću, s tim da je i dalje alternativa ako ne uspeju da se dogovore sa Vlahovićem.

U svakom slučaju Mitrović je i u reprezentaciji Srbije pokazao da mu najviše odgovara kada igra u ofanzivno orijentisanoj ekipi, pa je to i jedan od razloga zašto se nije pokazao u Fulamu i Njukaslu u Premijer ligi.