Zasluženo?

PIKSI JE NAJBOLJI SRPSKI TRENER, VELIKA BORBA ZA ZLATNU LOPTU: FSS doneo odluku, pa napravio NOVU nagradu!

Autor Dušan Ninković

Selektor Srbije lako stigao do priznanja, a neizvesno je bilo u borbi za najboljeg fudbalera.

Izvor: MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten našeg nacionalnog tima Dušan Tadić dobitnici su Zlatnih lopti, tradiconalnog priznanja koja FSS dodeljuje na kraju svake godine. U žestokoj konkurenciji sa Aleksandrom Mitrovićem Tadić je proglašen za najboljeg fudbalera u 2021. godini, dok je Piksi dobio priznanje za najboljeg trenera!

Kako prenosi Sportski žurnal, Stručni odbor FSS u sastavu Nenad Bjeković - Zoran Filipović predložio je Izvršnom odboru da upravo selektor i kapiten ponesu laskava priznanja za ovu godinu.

Aleksandar Mitrović, čovek koji je bio ravnopravan kandidat Dušanu Tadiću u borbi za Zlatnu loptu, dobiće priznanje koje je ustanovljeno od ove godine. Napadaču Fulama, strelcu 22 gola u dosadašnjem delu sezone u Čempionšipu i čoveku koji nas je golom u Lisabonu odveo na Mundijal biće uručena nagrada Zlatni gol, upravo zbog tog pogotka protiv Portugalaca!

Prevagu u borbi za najboljeg fudbalera Srbije ove godine Tadić je napravio i igrama na klupskom nivou.

Izvor: MN Press

Sa ekipom Ajaksa osvojio je titulu u Holandiji, ove sezone je sa timom iz Amsterdama uspeo da se prošeta kroz grupu u Ligi šampiona uz svih šest pobeda i poslednjih nekoliko sezona važi za najbitnijeg igrača "Kopljanika". Važan je i Mitrović u Fulamu, posebno ove sezone, ali njegov tim igra u drugom rangu engleskog fudbala.

Kod trenera nije bilo nikakve dileme. Dragan Stojković Piksi je od preuzimanja reprezentacije Srbije napravio čuda na tom mestu, promenio mentalitet kompletnog tima (i nacije), zaigrao napadački fudbal i odveo "Orlove" u Katar. Cilj nije ispunjen, selektor tvrdi da ne idemo u Katar samo da bismo učestvovali na Mundijalu!

Podsećamo, Dragan Stojković i Dušan Tadić osvojili su ova priznanja i 2016. godine, dok je fudbaler Ajaksa bio najbolji igrač Srbije i 2019. godine.

(MONDO/Sportski žurnal)