Gotovo

KRAJ! SERHIO AGUERO U SUZAMA ZAVRŠIO KARIJERU: Trebalo da bude najveće pojačanje, a nikada više neće igrati!

Autor Dušan Ninković

Kraj karijere velikog fudbalera i jedne od najvećih legendi Mančester sitija.

Izvor: twitter/printscreen/@FCBarcelona

Argentinski fudbaler Serhio Aguero (33) završio je profesionalnu karijeru, kao što je ranije i najavljeno!

Legenda Mančester sitija pre samo nekoliko meseci stigla je u Barselonu, ali se u tom klubu zadržao prekratko. Zbog problema sa srcem, a u konsultaciji sa lekarima, omaleni napadač odlučio je da završi igračku karijeru. "Zdravlje na prvom mestu", zaključio je on na konferenciji.

Tako se impresivna karijera golgetera koji je bio simbol uspona Mančester sitija završila prerano.

Mnogi su očekivali da će povratkom u Španiju, gde je već nastupao za Atletiko Madrid pet godina, ona dobiti novu stranicu, a da će Kun zajedno sa kumom napraviti velike rezultate. Ipak, taj plan brzo je propao. Lionel Mesi nije sačekao saigrača iz reprezentacije i jednog od svojih najboljih prijatelja.

Najbolji fudbaler sveta otišao je u Pariz, a Serhio Aguero je predugo čekao da uopšte zaigra za španski klub.

Ostaće zapisano da je u ovoj sezuoni odigrao tek pet mečeva, odnosno 165 minuta za svoj novi klub, uz jedan prvenstveni pogodak. Nisu to brojke na kakve smo od njega navikli.

Godinama je bio udarna igla Mančester sitija i jedan od najznačajnijih igrača za njihove velike rezultate. Sa engleskim timom osvojio je 15 trofeja, a prethodne sezone igrao je i u finalu Lige šampiona koje je njegov tim izgubio od Čelsija.

Između ostalog, Serhio Aguero postigao je gol koji se čekao 44 godine. Savladao je golmana Kvins Park Rendžersa na samom kraju meča i u šokantnoj utakmici obezbedio titulu za "Građane". Bio je to samo jedan od 427 pogodaka u njegovoj karijeri, ali se čini da će se on najviše pamtiti.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 meč i postigao 41 gol, a sa nacionalnim timom igrao je i finale Mundijala. Ima i trofeje sa svojom zemljom, pošto je prethodnog leta osvojio Kopa Ameriku. Pre toga je učestvovao u osvajanju Olimpijskih igara 2008. godine, kao i dva Svetska prvenstva za igrače do 20 godina!