Za pamćenje

NAJSPEKTAKULARNIJI GOL U ISTORIJI PREMIJER LIGE: Aguero odlazi, a ovakav pogodak se možda više nikad ne desi! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Svi su mislili da je gotovo, ali ne i Serhio!

Izvor: Twitter/printscreen/@101greatgoals

Trebalo je da bude veliko pojačanje i da zajedno sa Lionelom Mesijem donosi trofeje  Barseloni. Mesi je otišao u PSŽ, a Aguerova karijera je iznenada morala da bude prekinuta zbog problema sa srcem. 

Od svih golova koje je postigao u karijeri ipak će se jedan najviše pamtiti, onaj koji je Sitiju doneo dugo čekanu titulu! 

U sezoni 2010/11 u poslednjem kolu sezone Aguero je postigao verovatno najpoznatij gol u istoriji Premijer lige na meču sa Kvins Park Rendžersom. Mančester junajted je u jednom trenutku imao čak osam poena viška u odnosu na Siti i delovalo je da će sigurno uzeti titulu, ali je pet pobeda zaredom dovelo dva tima iz Mančestera na jednak broj bodova. 

Bilo je potrebno da Siti savladao Kvins Park u poslednjem kolu šampionata, ali su stvari pošle naopako. Poveo je KPR 2:1, ali onda je Džoi Barton isključen. 

Na samom početku nadoknade vremena koja je trajala pet minuta Edin Džeko je izjednačio, a onda je u 94. minutu Serhio Aguero dao gol za titulu! 

Baloteli je u padu dodao do Aguera. on je prošao nekoliko koraka i smestio loptu u mrežu zua prvi titulu Mančester sitija još od 1968. godine! A kada se to desilo, počelo je pravo ludilo na stadionu!

 "To je ubedljivo najvažniji gol u mojoj karijeri. Dao sam pogodak u poslednjem minutu za titulu, nisam siguran da će se to ikada ponovo dogoditi. Voleo bih da vam opišem kako se to desilo, ali ne znam", iskren je bio Aguero.