Nije mu se svidelo

BOSANAC ŠOKIRAO - ODBIO JUNAJTED JER MU JE BILO DOSADNO KOD FERGUSONA! Došao sa Srbinom, pa se vratio jer je "BIO BOG"!

Autor Nikola Lalović

Neverovatna priča nekadašnjeg napadača reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Izvor: Profimedia

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegvine i fudbaler brojnih italijanskih klubova Zlatan Muslimović otkrio je do sada nepoznate detalje iz svoje karijere. 

Navodno je 1999. godine Geteborg za koji je tada igrao imao utakmicu sa Mančester junajtedom, a 17-godišnjak u napadu švedskog tima je zapao za oko Aleksu Fergusonu.

"To je bila jedna fenomenalna priča. Bili smo s Geteborgom na pripremama u Južnoj Africi i igrali smo protiv Mančester junajteda. Oni su želeli da ja dođem na probu, a znam da mi je direktor došao i rekao da idem za Mančester kad se vratimo kući", rekao je za "Elta TV" Muslimović. 

Sa njim je tada u Junajted otišao i veliki talenat Bojan Đorđić, kasnije fudbaler Crvene zvezde. On je kod ser Aleksa ostao, ali Muslimoviću se nije svidelo.

"Bilo mi je drago, a sa mnom je otišao i Bojan Đorđić. Tada sam dobio jednu hraniteljsku porodicu, živeo sam s nekom bakom i dedom... Budite se ujutru, čeka vas hladni grašak u 6 ili 7 ujutro, a uz to sve živeli smo u maloj sobi. Bilo mi je toliko dosadno da sam igrao igrice na mobilnom, igrao sam zmijice", rekao je Muslimović. 

Na kraju je istakao da se i pored sjajnih treninga vratio u Geteborg gde je imao šansu da igra. 

"Opet, kad odete na trening, imate sve. Te sezone je Mančester uzeo trostruku krunu. Nekome je to dobro i imponuje mu, ali meni nije. Ja sam tada u Geteborgu bio bog, sve sam pobedio s njima i želeli su me za prvu ekipu. Davali su mi sve najbolje uslove, ne znam da je to neko imao kao 17-godišnjak pa sam se vratio. Bilo je to jedno lepo iskustvo, ali nije sve za priču."