Veliki problemi

KORONA HAOS U PREMIJER LIGI: Da li će biti prekinuta sezona u Engleskoj?

Autor Mladen Šolak

U četvrtak se igralo, ali je veliko pitanje šta će biti za vikend

Izvor: Profimedia

Iznenađujuća situacija u najatraktivnijoj ligi na svetu. Premijer liga odložila je čak šest utakmica i uprkos apelima, još odbija da prekine prvenstvo.

U ovom trenutku više slučajeva je utvrđeno u Mančester junajted, Lesteru, Votfordu, Noriču i Brentfordu, a odložena je i utakmica Lester - Totenhem. U ovom trenutku, samo pet utakmica biće odigrano, a ostaje da se vidi da li će biti još pomeranja, jer ima pozitivnih i u Liverpulu, Barnliju, Čelsiju...

Menadžer Brentforda Tomas Frenk rekao je da bi sve utakmice Premijer lige ovog vikenda trebalo da budu odložene, kao i da bi mečevi Liga-kupa naredne nedelje takođe trebalo da budu pomereni, da bi "bio razbijen lanac zaražavanja".

Sa druge strane, nadležni u ligi insistiraju da bi igrači trebalo da se vakcinišu i da je to najvažnije, a ne odlaganje.

U ovom trenutku, Mančester junajted zbog korone i povreda ima samo sedmoricu raspoloživih igrača i to dovoljno govori o tome koliko je komplikovana situacija.

"Liga je informisana o izbijaju korone u timovima i ima nameru da nastavi sa trenutnim rasporedom. Zdravlje i dobrobit igrača ostaju naš prioritet", saopšteno je.

Za to vreme, u četvrtak su u Premier ligi odigrane ove dve utakmice:

Čelsi - Everton 1:1 (0:0)
/Maunt 70' - Brantvajt 74'/

Liverpul - Njukasl 3:1 (2:1)
/Diogo Žota 21', Salah 25', Aleksander - Arnold 87' - Šelvi 7'/

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt