DA LI JE FER?

POBUNA NAVIJAČA ARSENALA - ZBOG BURGERA NA STADIONU! Astronomske cene šokirale i Engleze, objavljen cenovnik

Autor Milutin Vujičić

Arsenal je izgleda odlučio da novac za transfere zaradi od navijača.

Izvor: Stterstock/Pavel L Photo and Video

Kažu da je fudbal nekada bio sport za sirotinju i radničku klasu, ali danas u njemu, bar uživo, ne može da uživa niko ko nema "pun novčanik". To se pre svega odnosi na Englesku gde su cene ulaznica i svega ostalog što prati jedan fudbalski meč otišle u nebo.

Tako su se navijači Arsenala požalili na visoke cene hrane na stadionu "Emirejts", pošto je pred meč sa Vest Hemom (2:0) na društvenim mrežama objavljen cenovnik.

Već godinama je Arsenal jedan od najskupljih stadiona u Engleskoj, ulaznice vrede daleko više od rezultata koje beleže "tobdžije", a izgleda da su vlasnici odlučili da se obogate i na hrani. Tako je zbog cene hamburgera čak počelo da se priča i o protestima protiv kluba.

Sve je pokrenuo jedan navijač koji je običan obrok, ne naročito primamljivog izgleda, koji uključuje hamburger i pomfrit platio neverovatnih 18 funti. Ili da uprostimo, oko 2.500 dinara!

Jedan običan čizburger, veganski burger ili burger sa piletinom, bez pomfrita, koštaju oko 1.500 dinara.

Otkako se fotografija cenovnika pojavila na društvenim mrežama navijači Arsenala negoduju i tvrde da je u pitanju "pljačka", dok se neki od njih šale da bi za taj novac morali da dobiju obrok iz luksuznog restorana. Arsenal se do sada nije oglašavao na ovu temu, iako su ih mediji kontaktirali.