POGLEDAJTE!

GOTOVO JE! MILAN I INTER DOBIJAJU STADION OD MILIJARDU EVRA: Ruši se kultni "San Siro", a novi će biti od stakla! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Dugo već čekaju na novi stadion, a sada je poznato i do kada će ga dobiti.

Izvor: Twitter/printscreen/@MilanPosts

Već godinama se priča da će Milan i Inter dobiti novi stadion, a izgleda da je konačno došao kraj pregovorima oko projekta i da će do kraja godine potpisati dokumentaciju!

Italijanski list "Gazeta delo Sport" piše u današnjem broju da su gradske vlasti u Milanu konačno odobrile prostorni plan i dale dozvolu klubovima da grade u blizini sadašnjeg "San Sira", ili ako vam je draže "Đuzepe Meace", pa bi izgadnja mogla da počne nakon Zimskih olimpijskih igara 2026. godine.

Navodno, čitava izgradnja ne bi trebalo da traje preterano dugo, pa bi stadion bio spreman za upotrebu već od takmičarske 2027/28, međutim verovatno je da će se to dalje prolongirati.

U međuvremenu, Inter i Milan će igrati na starom "San Siru", a koji će biti srušen nakon ZOI.

Ono što je za sada poznato o novom velelepnom objektu je da je inspirisan katedralom Duomo i imaće potpuno staklenu fasadu koja će menjati boje. Ako igra Inter, biće crno-plava, a ako je te večeri Milan domaćin - biće crveno-crna šara koja zaista izgleda spektakularno.

Stadion će primati 65 hiljada gledalaca, manje nego prethodni, a zanimljivo je da će ceo projekat, koji uključuje i novu stambenu zonu, biti potrošeno oko 1,2 milijarde evra.

Pogledajte!