Udri!

RUSKI VELIKAN GA DOVEO DA ŠAMARA - NJEGOVO IME JE HIT: Igrao je protiv Partizana, sad mora da se pokaže u Premijer ligi!

Autor Dušan Ninković

Momak sa Jamajke možda nije bio previše zanimljiv u Belgiji, ali bi njegov transfer u Srbiju privukao mnogo pažnje.

Izvor: Profimedia

Fudbalski klub Spartak iz Moskve, jedan od najvećih u istoriji ruskog fudbala, ozvaničio je novo pojačanje. Dres tima iz glavnog grada Rusije od narednog januara nosiće doskorašnji napadač belgijskog Šarloa i momak koji ima jedno od najneobičnijih imena u evropskom fudbalu!

Za Spartak će igrati reprezentativac Jamajke Šamar Nikolson (24), fudbaler čiji će transfer barem kod nas izazvati mnogo pažnje zbog zanimljivog imena koje nosi. U Rusiji bi se udarac otvorenim dlanom rekao šlepok, pa ga navijači neće mešati sa tim potezom!

Šamar je ponikao u Bojs Taunu, lokalnom klubu sa Jamajke, a prvo internacionalno iskustvo imao je na probi u Solt Lejku, gde je mogao da vidi kako izgleda MLS liga. nije prošao, ali su mu se otvorila vrata pa je ubrzo zaigrao u Sloveniji. Pojačao je Domžale gde je bio dve sezone, a zatim isto toliko u belgijskom timu.

Kao član Šarloa igrao je i protiv Partizana u evropskim kvalifikacijama prethodne sezone. Proveo je na terenu svih 120 minuta ali nije postigao gol na meču koji je njegov tim pobedio u produžecima i tako eliminisao crno-bele na pretposlednjem stepeniku.

Ta sezona bila mu je tek privikavanje na Belgiju, u kojoj je potpuno eksplodirao ove jeseni. Odigrao je 18 ligaških mečeva, postigao 13 golova golova i dodao na svoj konto još pet asistencija, pa ne čudi što su se veći timovi zainteresovali za njega. Spartak je bio najbrži i na sto stavio ugovor na četiri i po godine koji je već potpisan.

Jedan od najvećih ruskih timova odigrao je polusezonu za zaborav i nalazi se na 9. mestu nakon 18 kola. Osvojili su samo 23 boda, čak sedam manje od timova koji su na pozicijama koje vode u Evropu.