NESTVARNO!

HEROJ LIVERPULA JE IGRAČ ZA KOGA NISTE ČULI! Kakva ludnica - rezervista dao gol u 95. minutu, a onda je šou ukrao ON!

Autor Nemanja Stanojčić

Liverpul je prošao u polufinale Liga kupa, a heroji su rezervisti.

Izvor: Profimedia

Noć za pamćenje! Veče koje nikada neće zaboraviti mladi golman Liverpula Kvivin Keleher (23). Zahvaljujući njemu su "crveni" u četvrtfinalu Liga kupa eliminisali Lester (4:3).

Doduše, nije on jedini heroj, tu je i rezervista Takumi Minamino koji je u 95. minutu matirao Kaspera Šmajhela i doneo izvođenje jedanaesteraca na meču, pošto pobednika nije bilo posle 90 i kusur minuta (3:3).

Na penal ruletu je zablistao Keleher, odbranio je udarce Luka Tomasa i Rajana Bertranda! Moglo je sve da bude rešeno posle prve odbrane, ali je Minamino šutirao snažno i pogodio prečku. Tu grešku nije napravio Diogo Žota koji je bio siguran sa "kreča".

Jirgen Klop je "mešao karte", pa je tako na teren od starta poslao Kelehera, Konora Bredlija, BIlija Kumetija, Tajlera Mortona, Nika Vilijamsa, od njih su tu bili Džo Gomez, Aleks Okslejd-Čembrlen, Roberto Firmino, Takumi Minamino. Na poluvremenu su ušli Ibrahima KOnate, Žota, Milner, zatim Nabi Keita. Na drugoj strani je Brendan Rodžers poslao skoro pa najjači tim. U startnoj postavi su bili Šmajhel, Ndidi, Sojunču, Juri Tilemans, Patson Daka, Džejms Medison, Džejmi Vardi...

Upravo je Vardi golovima u 9. i 13. minutu doneo veliku prednost "lisicama". Zaostatak je smanjio Čembrlen u 19. minutu, da bi Medison u 33. poslao projektil u gol. U 68. je Žota vratio nadu, da bi u poslednjim sekundama Minamino doneo izjednačenje i šansu svom timu da slavi na krcatom "Enfildu". Na kraju su u tome i uspeli...