Kraj!

NEKADA IMALI MIHAJLOVIĆA I SIMEONEA, SAD IDU U ČETVRTU LIGU! Poznati italijanski klub proglasio BANKROT

Autor Dušan Ninković

Godinama su bili deo elite, a sa klupe ih predvodilo nekoliko poznatih trenerskih imena...

Izvor: Profimedia

Još jedan poznati italijanski fudbalski klub više ne postoji, barem ne u obliku koji smo do sada znali!

Ekipa Katanije ponovo je bankrotirala, nakon još jedne turobne sezone za tim sa Sicilije. Ekipa koju su nekada predvodili Valter Zenga, Siniša Mihajlović, Dijego Simeone i Vinćenco Montela opet se suočila sa ogromnim finansijskim problemima.

Slična situacija dogodila im se krajem 2019. godine, da bi i prethodne godine imali novu finansijsku krizu u klubu. Deluje da od toga nisu uspeli da se oporave, pa će nekadašnji učesnik Serije A morati još jednom da se preseli u četvrti rang.

Na taj put će krenuti sa trojicom stečajnih upravnika koji će voditi klub u narednom periodu, a sve zbog ogromnih problema koji su se godinama gomilali u klubu.

Nije pomoglo timu sa Sicilije ni što su u nekim od prethodnih ezone, kada su videli da finansijska konstrukcija nije zatvorena, puštali svoje igrače da pronađu novu sredinu i štedeli na sve moguće načine. Nije pomogla ni velika podrška navijača, koji su u velikom broju kupovali ulaznice za mečeve.

Takođe, od pomoći nije bila ni bogata istorija. Čak 17 godina u Seriji A, 34 u Seriji B i 36 u Seriji C nedovoljne su da Katanija bude primamljiva nekome ko ima novac i spreman je da ga uloži u fudbalski klub. Katanija bi mogla da sačuva ime i grb ukoliko se pojavi zainteresovani kupac sa kapitalom od minimum 2,5 miliona evra.

Kupaca nema, a zbog toga se gasi nekadašnji član italijanske elite i tim koji je evropskom fudbalu dao nekoliko zvučnih imena. U ovoj ekipi su, između ostalih, igrali Alehandro "Papu" Gomez, Maksi Lopez, Gracijano Pele, Pablo Ledesma, Đuzepe Maskara, Frančesko Lodi, Nikola Legrotalje,...