Izazov!

IGRAO ZA ZVEZDU I PARTIZAN - SADA TRAŽI NOVI KLUB: Sa "večitima" osvajao trofeje, a sa Srbijom bio prvak Evrope!

Autor Dušan Ninković

Napadač koji je do sada igrao u Turskoj ima priliku da u januaru potpiše novi ugovor.

Izvor: MN Press

Iako je imao ugovor do narednog leta, Ognjen Ožegović (27) će ove zime tražiti klub u kojem nastavlja karijeru. Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Partizana i brojnih drugih klubova raskinuo je saradnju sa turskom Adanom i sada može da se posveti aktivnostima na tržištu.

Turski klub i srpski napadač ozvaničili su raskid saradnje na društvenim mrežama, a momak koji je svojevremeno bio mladi reprezentativac Srbije verovatno će i u narednoj polusezoni ostati u inostranstvu.

On se od kluba u kojem je proveo godinu i po dana oprostio biranim rečima.

"Želim da se zahvalim navijačima na podršci od mog prvog dana u klubu. Zbogom narandžasta familijo", napisao je Ožegović.

Po pojedinim informacijama koje su se pojavile ubrzo nakon ovog raskida, za usluge napadača rođenog u Gradiški zainteresovan je Anortozis, tim protiv kojeg je Partizan ove jeseni igrao u grupnoj fazi Konfernecijske lige. Bilo bi to dodatno iskustvo za fudbalera koji ima veoma raznoliku karijeru.

On je ponikao u Crvenoj zvezdi, gde je bio i kapiten u pojedinim selekcijama, a isticao je da mu je san da proslavi titulu pred severnom tribinom. Ipak, nakon pozajmica u Banatu iz Zrenjanina i Voždovcu, a zatim krtkih epizoda u Radu, Jagodini, Borcu iz Čačka, Vojvodini, Čančun Jataiju i Čukaričkom našao se u crno-belom dresu.

Dok je bio igrač Partizana nastupao je i za Arsenal iz Tule kao pozajmljeni fudbaler, a karijera ga je nakon Humke vodila u Darmštad i Adanu.

U domaćem fudbalu ima osvojen trofej u kupu i sa Zvezdom i sa Partizanom, sa reprezentacijom Srbije do 19 godina bio je prvak Evrope, a za seniorski tim naše zemlje debitovao je portiv Katara 2016. godine. To mu je i jedini nastup za A selekciju.