SVAKA ČAST

ONA ĆE DRUGI PUT ISPISATI ISTORIJU ENGLESKOG FUDBALA! Rebeka će uraditi ono o čemu mnogi maštaju: Još uvek ne verujem!

Autor Nemanja Stanojčić

Rebeka Velč će još jednom ući u istoriju.

Izvor: Profimedia/Matt Wilkinson/Focus Images/Sipa USA

Engleskinja Rebeka Velč već je jednom ispisala istoriju engleskog fudbala – a sada će ponovo!

Rebeka je u aprilu ove godine postala prvi ženski sudija delegiran za neki duel u okviru engleskih fudbalskih liga. Bio je to sudar Herogejt Tauna i Port Vejla u četvrtoligaškom rangu, a sada će biti prva žena koja će deliti pravdu na jednoj utakmici trećeg kola FA kupa, najstarijeg takmičenja na svijetu!

Ona će se naći na centru stadiona "Sent Endrjuz" 8. januara, kada se budu sastali Birmingem i Plimut i na taj način će ispisati istoriju. Ni sama ne može da veruje kakav je uspeh napravila.

Rebeka Velč je 1. decembra proslavila 38. rođendan, tako će postati dvostruki rekorder kada je u pitanju fudbal u Engleskoj.

"I dalje se trudim da shvatim da je sve to istina. Dobila sam informaciju o tom meču prošle subote i još uvek se nisam 'spustila na zemlju'. Veoma sam srećna što sam dobila ovu priliku i zaista sam ponosna. Otac mi je najveća podrška i on je 'u oblacima'. Moja majka, sa druge strane, ne zna ništa o fudbalu. Uzbuđena je, ali mislim da ne zna zašto! Zaista su ponosni oboje. Ovo zaista nije nešto što sam očekivala kada sam počinjala da sudim. Nisam sanjala da ću biti delegirana za ovako važne utakmice.To mi nije bilo ni na kraj pameti, ali evo sada sam samo dve nedelje daleko od jedne od najvećih utakmica u karijeri", poručila je Rebeka Velč.