Pojačanje!

BOMBA U PREMIJER LIGI BIH - STIGAO NAJBOLJI STRELAC SRPSKE SUPERLIGE: Rušio Zvezdu i Partizan, sad pojačao slavni tim!

Autor Dušan Ninković

Pod komandom Nenada Lalatovića, Nermin Haskić bio je impresivan u dresu Radničkog iz Niša.

Izvor: MN Press

Iskusni bosansko-hercegovački napadač Nermin Haskić (32) prvo je pojačanje Veleža u pauzi između dve polusezone.

Nekadašnji napadač Radničkog iz Niša i najbolji strelac Superlige Srbije u sezoni 2018/19 vraća se u Premijer ligu nakon gotovo devet godina internacionalne karijere. U tom periodu igrao je za dva srpska kluba, a sada iz japanske Omije stiže u Mostar!

Velež mu, inače, nije prvi premijerligaški klub. Tokom karijere, ofanzivac rođen u Banovićima nastupao je za lokalnu Budućnost, ali i Sarajevo, gde je na 58 utakmica postigao 17 golova.

Navijači bordo tima pamte ga sa utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv švedskog Erebroa, kada je uz sva pogotka na Koševu srušio goste i odveo Sarajlije u treće kolo drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja. 

Haskić ima i 105 nastupa (uz 34 gola) u elitnoj slovačkoj Fortuna ligi, gde je nastupao za tri kluba - Košice, Žilinu i Ružomberok. U Srbiji je sa ekipom Voždovca nastupao u Prvoj ligi Srbije i postigao sedam golova za sezonu, a odigrao je i 52 meča u Superligi Srbije, sve u dresu niškog Radničkog.

Između ostalog, postigao četiri pogotka protiv beografdskih večitih rivala. Bio je "krivac" za minimalnu pobedu Nišlija nad Partizanom (0:1) u Humskoj 6. marta 2019. godine, dok je par meseci ranije, 24. novembra 2018. godine, na Čairu pogodio u remiju (2:2) sa Crvenom zvezdom.

Podsećamo, Haskić se nakon sezone 2018/19 našao u idealnom timu prvenstva.