Odjeknulo!

NEMAJU NOVCA, A PUKLA BOMBA - SAD KOŠTA MILIJARDU EVRA: Zbog devojke se desio najveći zimski transfer!

Autor Dušan Ninković

Španski velikan dogovorio je da plati čak 55 miliona za fudbalera Sitija.

Izvor: Profimedia

Feran Tores (21) desno krilo Mančester sitija i reprezentacije Španije, novi je igrač Barselone, koja je to potvrdila objavom na društvenim mrežama.

"Ekipa tinejdžera iz snova raste" slogan je pod kojim je Barsa predstavila igrača koji je potpisao do 2027. nakon što je juče prošao lekarske preglede.

Odšteta iznosi 55 miliona evra, a nju će katalonski klub isplatiti u četiri rate od kojih prvu idućeg leta. U ugovoru su i četiri klauzule koje ukupnu visinu transfera mogu povećati na 65 miliona evra. Nakon što je potpisao  ugovor sa Barselonom,  Feran tores košta celih milijardu evra - to je otkupna klauzula u njegovom novom ugovoru.

Tores je prvi igrač kojeg je Barselona kupila, nakon što je objavila kako je u minusu milijardu evra. Podsećamo, Barsa je letos prelazni rok bazirala samo na dovođenju igrača kojima su istekli ugovori.

Sada se to promenilo, pa se Feran Tores nakon 18 meseci vraća u Španiju. Jedan od razloga za to je i devojka sa kojom je u vezi, ćerka španskog selektora Luisa Enrikea, nekadašnjeg fudbalera Barselone.

Pogledajte kako izgleda Sira Martinez:

Feran je prošle godine za 23 miliona evra stigao u Siti iz Valensije. U godinu i po dana odigrao je 28 utakmica u engleskoj ligi, postigao devet golova uz četiri asistencije. Ove sezone zbog povrede stopala nije igrao od kraja septembra, nakon što je u svim takmičenjima u sedam nastupa pogodio tri puta i namestio dva gola.

Takođe, Feran Tores je dugogodišnji seniorski reprezentativac Španije, za koju ima 22 meča i 12 golova.