Fudbal

ROĐEN U ZEMUNU, A IGRAĆE ZA "KOSOVO": Brat mu hvalio Beograd, pa morao da se IZVINJAVA! Sad i on menja reprezentaciju...

Autor Dušan Ninković

Neobičan fudbalski put igrača koji se najbolje snalazi kao desno krilo.

Izvor: Instagram/emirsahiti10/printscreen

Fudbalska reprezentacija "Kosova" dobiće veliko pojačanje - iz Hrvatske. Emir Sahiti (23) talentovani krilni fudbaler Hajduka iz Splita odlučio je da promeni reprezentaciju za koju nastupa i prihvati poziv samoproglašene države.

On je do sada bio mladi reprezentativac Albanije u uzrastima do 19 i 21 godine, ali neće igrati za seniorsku selekciju te zemlje.

Umesto toga, mogao bi da zaigra pored rođenog brata, u reprezentaciji takozvanog Kosova.

Rođeni Beograđanin, odnosno Zemunac, imaće priliku da već u 2022. godini debituje za novi tim, a "Kosovu" su ga preporučile dobre partije u dresu tima iz Splita. Ove sezone odigrao je 23 utakmice, uz pet golova i četiri asistencije.

Inače, u prethodnom delu karijere nastupao je za Trepču, Rabotnički i Šibenik, u kojem je bio na pozajmici iz Hajduka. Upravo u tom klubu je skrenuo pažnju na sebe, sjajnim igrama prethodne sezone.

Emiri Sahiti ima starijeg brata Suada, koji je takođe rođeni Beograđanin. On je svojevremeno pričao o tome kako prestonicu Srbije doživljava kao svoj grad, pa kasnije morao da se izvlači zbog izjava u tom intervjuu.

Kao i mlađi brat, Suad je menjao reprezentacije. Pre nekoliko godina dobijao je pozive za mladu reprezentaciju Severne Makedonije, a na kraju je i on odlučio da igra za seniorski tim "Kosova".

Roditelji Suada i Emira Sahitija su iz Medveđe, opštine koja se ne nalazi na Kosovu i Metohiji, ali ima veliki procenat albanskog stanovništva. Veliki broj njih bojkotovao je poslednji popis pa ne postoje tačni podaci o demografiji, ali se zna da je u nekoliko mesta te opštine većina stanovništva albanskog porekla.