FRKA U ČEMPIONŠIPU

KLUB ZVAO ŠKOLU - "JE L' MOŽE MALI S NAMA NA UTAKMICU?": HAOS u klubu, vode dete od 15 godina da bi imali 3 izmene!

Autor Nebojša Marković

Neobična situacija u kojoj se našao Milvol.

Izvor: Profimedia

Ovih dana se fudbal igra još samo u Engleskoj, gde klubovi u najjačim ligama u toj zemlji tradicionalno nastupaju za vreme Božićnih i novogodišnjih praznika.

Ipak, u vreme korona virusa ni to više ne ide tako jednostavno, a najbolje u prilog tome govori primer Milvola, koji će u timu imati dečaka od 15 godina kako bi "popunili broj"!

Brojne utakmice u Premijer ligi i Čempionšipu bile su otkazivane u prethodnih mesec dana, a taj trend se nastavlja i uoči Nove godine.

Ipak, Milvol svoj meč u sredu uveče neće otkazati, a u tome im je pomogao i Zek Lavlejs, mladi golman koji ima tek 15 godina i koji je morao da dobije dozvolu roditelja i njegove škole da bude deo tima.

On će biti jedan od samo 14 igrača koje će Milvol imati na raspolaganju, od čega su dvojica golmani. Tako će Lavlejs biti rezerva na gostovanju "lavova" u Midlendsu.

Pravila Engleske fudbalske lige nalaže da klubovi moraju da tražu dozvolu od igračeve škole i njegovih roditelja za sve igrače koji imaju manje od 16 godina. Tako će Lavlejs svoj novogodišnji raspust provesti kao deo tima u Čempionšipu...

Milvol je trenutno 12. na tabeli sa 30 bodova, dok je Koventri na 10. mestu sa četiri boda više.