TRAŽE REŠENJE

KINEZI UVELI NOVO PRAVILO - FUDBALERIMA JEDNO STRIKTNO ZABRANILI: Igrači su obavešteni, imaju DVE opcije!

Autor Nemanja Stanojčić

Kineski savez je doneo odluku za pojedince. Rešenje će morati da se pronađe.

Izvor: Profimedia

Vlasti u Kini su donele zanimljivu odluku kada je fudbal u pitanju. Domaći fudbaleri sa tetovažama ne mogu da igraju za nacionalni tim i klubove u kineskom šampionatu, ako ne reše taj problem.

Kako je saopšteno, igrači mogu da budu na terenu samo pod uslovim da skinu tetovaže ili da ih prekriju tako da se ne vidi, obrazloženo je da oni moraju da budu "dobar primer društvu".

Jedan od igrača koji se našao na udaru je defanzivac Žang Linpeng, koji je među prvima obavešten da nađe način da to reši, a tu je i vezni fudbaler Žang Ksiže (na slici).

"Moramo da budem primer za sve, reprezentacije će imati stroža pravila i drugačije mere, igrači ne smeju da stavljaju nove tetovaže. Oni koji ih imaju moraće ili da ih sklone, a ako postoje neki posebni razlozi, onda će morati samo da ih prikriju tokom treninga ili utakmica", navodi se u saopštenju i dodaje se da će to važiti za seniore, dok će igračima u mlađim kategorijama tetoviranje biti strogo zabranjeno.

Kinezi su poslednji put igrali na Svetskom prvenstvu 2002. godine i samo čudo može da ih odvede u Katar.

"Na ovaj način želimo da ojačamo patriotsku edukaciju igrača. Oni moraju da imaju odgovornost, čast, da kreiraju timski duh i da zajedno pokažu visok nivo igre", zaključuje se u saopštenju.

Tagovi