Potpisano

ZAJEDNO SA SRBIJOM NA MUNDIJALU, A SADA ZAJEDNO I U SUPERLIGI! Još jedan ex-reprezenativac se vratio u domaći fudbal

Autor Mladen Šolak

Novosađani potpisali ugovor sa još jednim zvučnim imenom

Izvor: MN Press

Bivši reprezentativac Srbije Gojko Kačar (34) postao je pomoćni trener u Proleteru iz Novog Sada.

Poznati vezista završio je karijeru 2018, a sada je prihvatio poziv svog nekadašnjeg saigrača iz nacionalnog tima, Zdravka Kuzmanovića, koji je ove nedelje postao sportski direktor novosadskog kluba.

Kačar će tako trenersku karijeru započeti u rodnom gradu, u kojem je kao đak Vojvodine postao reprezentativac. U inostranstvu je najduže igrao u Nemačkoj, gde je proveo deset godina noseći dres Herte, Hamburga i Augsburga, uz kratku epizodu u Japanu 2014.

Igrački karijeru završio je rano, u 31. godini, odigravši u kiparskom Anortozisu svoje poslednje takmičarske mečeve. Sada otvara novo životno i profesionalno poglavlje, a kraj njega biće Kuzmanović, sa kojim je na terenu učestvovao u velikoj pobedi Srbije protiv Nemačke u Južnoj Africi 2010.

"Radujem se novom početku, povratku u fudbal i zahvalan sam da mogu da prenesem svoje iskustvo i pomognem našim igračima da zajedno napredujemo", izjavio je Kačar.

Zdravko Kuzmanović naglasio je značaj povratka još jednog poznatog asa u domaći fudbal.

"Velika mi je čast što se Gojko Kačar odazvao mom pozivu da dođe i pomogne Proleteru da se podigne na viši nivo. Vratiti i aktivirati još jednog našeg reprezentativca je odličan potez za Srbiju i srpski fudbal, a za Proleter velika prilika za dalji napredak", rekao Kuzmanović.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt