OPA!

BOMBA NA "MAKSIMIRU"! DINAMO NUDI 6 MILONA ZA ARGENTINCA: Ovo će biti najveći transfer u istoriji Zagrepčana!

Autor Milutin Vujičić

Spremni su da obore sopstven rekord.

Izvor: Profimedia/Ale Cabral/AGIF/Sipa USA

Dinamo iz Zagreba nije blistao tokom jeseni, pa su se tako Osijek, Hajduk i Rijeka ponadali da bi mogli da ih "skinu" sa trona pošto je konkurencija nikad jača.

Zbog toga su na "Maksimiru" krenuli po pojačanja. Prvo su doveli Petra Bočkaja iz Osijeka za milion evra, a sada im je za oko "zapao" Argentinac koji bi mogao da bude i najskuplji fudbaler u istoriji zagrebačkog kluba, naravno ako su vesti iz Južne Amerike tačne.

U pitanju je Martin Oheda (23) iz Godoj Kruza koji može da igra na svim pozicijama u napadu, a za koga se Dinamo bori sa klubovima iz MLS.

Prethodne sezone Oheda je postigao 12 golova u 23 nastupa, a navodno bi sve do ponedeljka moglo da bude rešeno. Nezvanično, posao bi mogao da ode i do 6 miliona evra, što bi bio najveći novac koji je Dinamo ikada izdvojio za pojačanje. Prethodno su Marka Roga iz Splita platili pet miliona.

Kao i obično, ugovori Argentinaca su komplikovani, pa bi Dinamo kupio 90% igrača, dok Orlando nudi novac za 80%. Zanimljivo je da Godoj Kruz ima polovinu njegovog ugovora, Rasing 30% i još jedna grupa (menadžeri) 20%.

Potrebno je sve zajedno uveriti...