DOBAR POTEZ?

ZVEZDA SPREMILA 55 MILIONA EVRA ZA NOVU "MARAKANU": Ovako bi mogla da izgleda, a rekonstrukcija kreće 2023! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Zvezda će uložiti veliki novac u stadion "Rajko Mitić".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Crvena zvezda je u prethodnih nekoliko godina uložila mnogo sredstava u modernizaciju stadiona "Rajko Mitić", ali se već dugo priča o ozbiljnoj rekonstrukciji.

Spominje se već duže od tri decenije, međutim za sada nije bilo ozbiljnog pomaka. Pamtimo neuspeli projekat Vladana Lukića pompezno nazvan "Zvezdin grad", ali i obećanje generalnog direktora Zvezdana Terzića sa kraja 2019. godine da će Zvezda uskoro dobiti novi stadion. Gde se stalo sa tim?

Zvezda je sprovela nagradni konkurs za idejno rešenje nove "Marakane", na kom niko nije pobedio, a prema Terzićevim rečima rekonstrukcija bi trebalo da počne uskoro.

"To je uradila italijanska državna kompanija, i po tom modelu ćemo rekonstruisati Marakana. To će koštati 55.000.000 evra. Obezbedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra. Kao Real sada...", rekao je Zvezdan Terzić za "Mozzart Sport".

Pogledajte kako su izgledala idejna rešenja za novi stadion "Rajko Mitić".

Terzić je poručio i da će Zvezda kupiti oko 25 hektara zemšljišta u Surčinu i tamo praviti trening kamp sa devet terena, a da je projekat već napravljen. Stadion se neće seliti, ali pitanje je šta će biti sa zemljištem oko njega.

To nisu i jedini planovi koje Terzić ima u vidu.

"Paralelno dalje ćemo praviti dodatnu selekciju prvog tima jer svake godine Zvezda mora imati bolji i konkurentniji tim. Vrlo sam ponosan na to što 3.000.000 evra svake godine ulažemo u omladinsku školu. Kadrovska struktura kluba je bitno izmenjena u odnosu na period od pre sedam godina. Uskoro krećemo sa programom mladih talenata za najbolje studente. Komercijalni tim je restrukturiran, Zvezda se unazad par meseci otvorila prema potencijalnim poslovnim partnerima. Ne sumnjam da će rezultat doći. Očekujte takođe da Zvezda ispratiti evropski i svetski trend i izdati svoj token i NFT tokom 2022. godine (neka vrsta kripto valuta)", zaključio je Terzić.