Propust!

ŠOKANTNA ISPOVEST DRAGOVIĆA - FSS GA NIKAD NIJE POZVAO: "Nisam razmišljao da igram za Srbiju!"

Autor Dušan Ninković

Pouzdani defanzivac Crvene zvezde smatra Austriju svojom domovinom i tamo će živeti nakon igračke karijere.

Izvor: MN Press

Prethodnog leta stigao je Aleksandar Dragović u Crvenu zvezdu da ispuni želju dedi Zlativoju, koji je želeo da ga vidi u crveno-belom dresu. Zajedno su odlazili na utakmice još kada je Aleksandar bio dečak.

Dedina želja je ispunjena i Aleksandar je zaigrao u Srbiji. Ali, za Srbiju... Nije bilo šanse!

Kako je Aleksandar ispričao za "Kurir", njega niko iz FSS nije kontaktirao, a čak i da se to desilo, njegova odluka bila bi da igra za zemlju u kojoj je odrastao.

"Ne, nikada! Srbija nije bila opcija, jer me niko nije zvao. Sa druge strane, Austrija je zemlja u kojoj sam rođen, gde sam išao u školu, čiji jezik govorim. I posle fudbala živeću u Beču. Meni je Beč kao vama Beograd. Najlepši grad. Tamo ću se vratiti, tamo vidim sebe. Austrija mi je dala sve, ne samo u fudbalu, već i životu. Volim Srbiju, zbog svog porekla i dede... Ali nikada nisam razmišljao da igram za Srbiju", istakao je defanzivac Zvezde.

Iskusni štoper odrastao je u Austriji, a tamo nikada nije imao problem zbog porekla.

"Hvala Bogu, nikada nisam imao probleme zbog toga što mi se prezime završava na -ić! Drugi jesu, ima toga. Zezaju, posebno kad ste deca. Meni se nije desilo. Uvek sam bio korektan. Srećan sam što imam -ić. Svoju vezu sa Srbijom nikada nisam, niti ću da krijem, iako sam Austrijanac. Srećan sam zbog toga šta sam! Neki naši ljudi kukaju. Ako se ti prema drugim ljudima ponašaš kako treba, nikada nećeš imati problem. Tako ja razmišljam. Da li je to tako, u redu? Ne znam. Ali, ja tako živim i do sada nikada nisam imao problema", istakao je Dragović.

Štoper Crvene zvezde debitovao je za seniorsku reprezentaciju Austrije u junu 2009. godine na meču protiv Srbije. Od tada je odigrao 98 mečeva za nacionalni tim, samo pet manje od rekordera Andreasa Hercoga kojeg će verovatno prestići tokom 2022. godine.

Treći na toj listi je još jedan fudbaler srpskog porekla, pošto Marko Arnautović ima 96 utakmica za Austriju.