Ludnica!

SAMOUBISTVO ARSENALA U 2 MINUTA - RAZBIJALI ŠAMPIONA, PA IZGUBILI DERBI: Penal, zicer, crveni i poklonjena pobeda!

Autor Dušan Ninković

Spektakularan meč na Emiratima, gde su igrali Arsenal i Mančester siti, a odluka pala u 93. minutu.

Izvor: Profimedia

Ako se po jutru dan poznaje, 2022. godina će biti spektakularna u Premijer ligi. Novu godinu otvorili su Arsenal i Mančester siti (1:2), a domaćin može da žali što na ovom meču nije stigao do celog plena protiv šampiona Engleske.

Pobeda im je iskliznula iz ruku zbog tri situacije koje su se desile u roku od dva minuta - penala koji je Granit Džaka napravio nad Bernardom Silvom, promašaja praznog gola Gabrijela Martinelija i crvenog, odnosno drugog žutog kartona za štopera Gabrijela Magaljaeša. 

Arsenal - Mančester siti 1:2 (1:0)
/Saka 31 - Marez 57, Rodri 90+3/

Kao što smo rekli, sve u nešto više od dva minuta...

I to u trenucima kada je Arsenal, koji je odigrao impresivno prvo poluvreme, bio bolji od ekipe Pepa Gvardiole. Do prednosti ih je nakon sjajne akcije doveo Bukajo Saka, a ne bi bilo nezasluženo da su "tobdžije" još koji put tresle mrežu. Recimo, Martineli je strašno probio po levoj strani i izludeo Žoaa Kansela, a zatim šutirao tik pored gola.

Na odmor se otišlo uz prednost domaćih, koji nisu odustali ni u nastavku. Njihovu dobru igru presekla su pomenuta dva minuta, iako je u prvi mah delovalo da Švajcarac albanskog porekla nije načinio penal nad Portugalcem.

Glavni arbitar je gledao snimak, Rijad Marez realizovao kazneni udarac, a onda su nevolje počele da se nižu...

Branio se Arsenal sa igračem manje, pokušavali su da potroše vreme i sačuvaju barem bod, ali nisu uspeli u tome. Španski vezni fudbaler Rodri iskoristio je gužvu u kaznenom prostoru, savladao Arona Remsdejla i postavio konačnih 1:2!

Mančester siti ostaje prvi na tabeli sa 53 boda iz 21 meča, dok je Arsenal na 20 utakmica sakupio 35 bodova i zauzima četvrtu poziciju u Premijer ligi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt