Fudbal

HRVAT GOLČINOM RASPALIO DERBI, ALI TRKU ZA TITULU JE GOTOVA? Igrali Čelsi i Liverpul, a pobedio Mančester siti!

Autor Mladen Šolak

Derbi je prošao baš onako kako je poželeo Pep Gvardiola

Izvor: Profimedia/COLORSPORT / Ashley Western

Čelsi je odstranio nezadovoljnog Romelua Lukakua i izbegao poraz u velikom derbiju protiv Liverpula - 2:2 (2:2). Ipak, taj rezultat će samo delimično zadovoljiti i jedne i druge, jer je pravi pobednik ovog derbij Mančester siti, koji je na bezbednoj udaljenosti na vrhu tabele gledao borbu svojih direktnih rivala.

Sadio Mane i Mohamed Salah pogađali su posle brzih akcija i doneli gostima prednost 2:0 pogocima u 9. i 26. minutu. Međutim, šampion Evrope nije klonuo dok mu je pretila katastrofa, pa je smanjio zaostatak golčinom hrvatskog veziste Matea Kovačića u 42. minutu. Njegov snažan udarac "iz kolena" sa oko 20 metara pokrenuo je domaće i na tom talasu su izjednačili u 46. minutu. Konačnih 2:2 postavio je Kristijan Pulišić na perfektnu asistenciju Ngoloa Kantea i ispostavilo se da je to konačan rezultat, bez obzira na to što je Markos Alonso pre poluvremena mogao da potpuno preokrene rezultat.

Da li bi Čelsi bio opasniji da je odstranjeni Romelu Lukaku bio deo tima? Verovatno da, s obzirom na njegovu formu u poslednjim mečevima, ali Belgijanac je kontroverznim intervjuom napravio sebi problem i sada je pitanje da li će ostati u klubu koji ga je letos platio 115 miliona evra i u kojem ove jeseni nije opravdao toliki novac.

Pogledajte kako sada izgleda tabela i koliko je tek sada značajan subotnji preokret Mančester sitija protiv Arsenala. Zbog ta tri poena, "građani" sada imaju dvocifrenu prednost u odnosu na oba rivala sa Stamford Bridža, a samim tim i potpuni mir uoči nastavka trke za titulu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt